Pregătirile pentru alegerile prezidențiale sunt pe ultima sută de metri

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Organizarea alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie este în plină desfășurare. În județul Ialomița vor exista 220 de secții de votare, fiind așteptați la urne 262.814 de alegători.

Până în prezent au fost desfășurate mai multe activități, organizate în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă, privind instruirea persoanelor care nu au mai participat la alegeri, președinți, vicepreședinți ai secțiilor de votare, de asemenea a fost transmisă o circulară primăriilor legată de delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, s-a transmis AEP spre avizare lista juriștilor și a altor persoane care doresc să participe la tragerea la sorți pentru funcțiile de președinți sau locțiitori ai secțiilor de votare, s-au achiziționat toate materialele care se vor distribui în secțiile de votare, fiind tipărite și declarațiile pe proprie răspundere și formularele privind prezența la vot conform modelului aprobat de BEC.

Totodată, a avut loc, la Tribunalul Ialomița, tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare, fiind asigurat și transportul buletinelor de vot și a ștampilelor, autocolantelor și materialelor necesare procesului de votare. Transportul de la București a fost asistat de către Jandarmerie. Urmează ca în această perioadă să fie făcută și instruirea în comun a polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră și a celorlalte structuri implicate, privind securitatea secțiilor de votare și a procesului de vot.

Mai adăugăm faptul că sâmbătă, 1 noiembrie, ora 07:00, se va încheia campania electorală, până în prezent nefiind înregistrate incidente majore.