comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pregătiri pentru vânzarea unui imobil: timpul potrivit și mituri despre acesta

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2019 | Magazin

Atunci când pui la vânzare un imobil, este important să te autoeduci în privința timpului necesar găsirii unui cumpărător. Rare sunt cazurile în care găsești un cumpărător peste noapte.

Vanzare ImobilCu trecerea timpului, începând din perioada de de “boom” imobiliar și problemele apărute la acel moment pe piață, este normal ca doritorii de locuințe să fi devenit din ce în ce mai precauți în ceea ce privește criteriile ce le vor aduce “casa visurilor”.

Când vine vremea să renunți la locuința personală în favoarea unui alteia mai bune, nu vrei ca aceasta să stea pe piață luni întregi. Gândește-te la ce ai vrut tu atunci când ai cumpărat acest apartament sau casă. Vânzarea unei locuințe ar trebui să fie mai ușoară decât cumpărarea ei deoarece pe de o parte știi într-o oarecare măsură ce se caută pentru că ai trecut prin asta la un moment dat și pe de altă parte nu mai ești urmărit de ideea că trebuie să faci cea mai bună decizie pentru că acolo vei trăi tot restul vieții.

Totuși, dacă ai locuit acolo o perioadă de timp, trebuie să îți pregătești locuința pentru vânzare. Ia împrumuturi rapide doar cu buletinul pentru a face micile schimbări de care apartamentul are nevoie pentru a fi vândut cât mai repede.

Ultimii ani au adus cu ei tendința acestora de a aloca tot mai mult timp găsirii unei proprietăți, luând în considerare și alte aspecte, precum tipul cartierului, facilitățile din apropiere, drumul până la serviciu.

Când ne referim la marile orașe, veți aștepta un cumpărător de apartament circa 3 luni, iar unul de casă până la 8 luni.

Cea mai favorabilă perioadă de tranzacționare a unei locuințe, din punctul de vedere al factorului de timp, este aprilie-iunie, potrivit datelor aferente anului 2019. . Desigur, aceasta poate varia de la an la an, în funcție de schimbările din piață, care pot duce la înlesnirea sau la îngreunarea condițiilor de obținere a finanțării, dar și în funcție de localitatea în are se află proprietatea pe care intenționezi să o scoți la vânzare.

În cazul Bucureștiului, în debutul anului 2019, puteai aștepta 105 zile să găsești un cumărător de apartament și 207 să găsești unul de casă. Perioada scade la 57, respectiv 106 zile pe măsură ce ne apropiem de lunile aprilie-mai.

Avansând în a doua parte a anului, lunile iulie-septembrie vin cu o căutare de 74, respectiv 104 zile a unui potențial cumpărător de la scoaterea imobilului pe piață.  În ultimele trei luni ale anului, timpul necesar pentru vânzarea unui apartament a ajuns la 81 de zile, iar cel pentru vânzarea unei case la 198 de zile.

Așadar, , în medie, în București ai nevoie de 3 luni pentru a vinde un apartament și de 5 luni pentru a vinde o casă, potrivit datelor aferente anului 2019.

Nu uita să fii realist. Pentru a vinde imobilul cât mai repede, prețurile trebuie să fie convenabile, atât din punctul de vedere al zonei, cât și al caracteristicilor sale.

Pentru a estima cât mai exact durata de timp dintre scoaterea unei proprietăți la vânzare și găsirea unui cumpărător și pentru a afla prețul corect pentru aceasta,   îți pune la dispoziție un produs inovativ, unic în România și printre puținele disponibile în Europa.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în București direct de pe telefonul dumneavoastră.

Acesta îi va ajuta pe vânzători să afle în câteva secunde valoarea unei proprietăși imobiliare, timpul necesar vânzării acesteia, dar și ce proprietăți similare există pe piață, care sunt prețurile medii de vânzare în zona respectivă și cum au evoluat acestea pe parcursul ultimilor 3 ani.

În general, timpul necesar găsirii unui cumpărător este direct proportional cu prețul cerut de aceasta. Deci, dacă timpul trage de tine, scade prețul imobilului. Asfel, vei atrage mai mulți interesați.

Majoritatea cumpărătorilor preferă să-și amenajeze casa după propriul gust, așa că nu ar fi o mișcare foarte înțeleaptă să investești în lucrări pretențioase de ronavare.

Un alt exemplu ar fi renovarea completă a bucătăriei. Acesta poate fi considerat de mulți un pas necesar pentru a adăuga valoare locuinței înainte de vânzare. Nu este însă adevărat de cele mai multe ori pentru că un astfel de proiect este foarte costisitor și vei ajunge să plătești mai mulți bani decât vei obține în final pentru toată munca depusă. În plus, nu știi dacă îmbunătățirile vor fi pe placul potențialilor cumpărători.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Mulți cumpărători au un buget fix și nu vor opta pentru locuința oferită de tine doar de dragul amenajărilor, dacă au déjà o ofertă mai bună într-un alt cartier, sau mai puțin costisitoare.

De altfel, cei interesați de imobil au planuri de reamenajare stabiliate, așa că investiția și efortul de tine depuse în acest sens vor fi inutile, deoarece vei ajunge să cheltuiești mai mult decât ai putea câștiga.

Dacă ai, de exemplu, o locuință cu două dormitoare și un spațiu la dispoziție pe care ai putea să îl transformi într-o nouă cameră ar fi mai bine să adaugi o baie decât să faci un dormitor mai mic și viitorul proprietar să aibă trei dormitoare și o singură baie.

Recomandăm să apelezi la un profesionist pentru eventualele îmbunătățiri. . În multe cazuri ai nevoie de echipamente speciale pentru ele și, dacă nu ai mai făcut niciodată ceva similar, lucrurile nu vor fi atât de simple pe cât te-ai aștepta. De asemenea, dacă vrei să schimbi singur instalații electrice sau sanitare, te poți expune unui pericol, dacă dispui de cunoștințe tale sunt limitate în acest sens.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.