Pregătiri pentru festivalul Trofeul Tinereții Amara 2015

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Vineri, 10 iulie, reprezentanți ai Primăriei Amara, alături de cei ai Consiliului Județean, au organizat o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat stadiul organizării celei de-a 48-a ediție a Festivalului– concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești “Trofeul Tinereții Amara”.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile, ca și până acum, în perioada 1 – 2 august, deși s-ar fi dorit ca acesta să fie organizat pe mai multe zile. Chiar și așa, efortul ca acest festival să continue este destul de mare.

Pe 23 mai a acestui an a fost organizată preselecția, în urma căreia au fost admiși 14 concurenți, au fost realizate orchestrațiile pentru toți, aceștia fiind acompaniați live de Orchestra Societății Române de Radiodifuziune. Concurenții sunt în mare parte la prima participare la festivalul de la Amara.

Membrii juriului  vor fi: Horia Moculescu, Titus Andrei, Viorel Gavrilă, Voicu Enăchescu, Cristian Obrejan.

Trofeul Tinereții va fi acordat de Consiliul Local Amara, iar premiul I de Consiliul Județean Ialomița. Bugetul  alocat festivalului este de 369.000 lei, suportat de CL Amara și Consiliul Județean.

Vicepreședintele C.J. Ștefan Mușoiu a susținut că anul acesta Consiliul Județean va fi partener egal cu Consiliul local Amara, jumătate din bugetul festivalului fiind suportat de instituție.

În cele două seri de Festival vor susține recitaluri: Voltaj, Fly Project, Lora, Corina, Paula Seling,
prezentator  fiind Octavian Ursulescu.

“Am încercat în fiecare an să venim cu elemente noi. Anul acesta, mai puțin. Vrem, însă, de exemplu, ca festivalul să fie transmis online, să avem premii mai mari, trei zile de festival, participare internațională, însă bugetul trebuie să fie mult mai mare”, spunea primarul orașului Amara, Victor Moraru.

Pentru anii viitori se dorește o investiție serioasă și în grădina de vară, în special o extindere cu cel puțin 500 de locuri și acoperirea ei, vestiare cu dușuri etc.

Festivalul Tinereții va fi transmis de TVR 2 (înregistrare și difuzare ulterioară) și de TV Neptun (live).

Concurenții calificați în urma preselecției organizate în data de 23 mai 2015:

1. Amzaru Gabriela

2. Bădulescu Ion Moise

3. Broșteanu Octavian

4. Constandin Iulia Andreea

5. Feraru Robert Nicolae

6. Haidau Alexandra Dumitrina

7. Iosifescu Ștefan Robert

8. Mihăilescu Mihaela Cătălina

9. Nechifor Emilian Mihai

10. Petcu Elena Cristina

11. Pita Ana Maria

12. Prăjescu Cristian Ștefan

13. Pupezescu Theodor Ioan

14. Trofin Thalida

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: