Prefectul solicită o mai multă implicare din partea membrilor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, s-a arătat nemulţumit de modul în care autorităţile administraţiei publice locale au acţionat pentru responsabilizarea populaţiei asupra obligaţiilor ce le revin în astfel de situaţii.

Miercuri, 15 februarie, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa în vederea analizării situaţiei operative la nivel judeţean ca urmare a căderilor de zăpadă din perioada anterioară.

Cu această ocazie, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Petru-Mădălin Teculescu, a solicitat ca activităţile de deszăpezire să se axeze cu preponderenţă pe drumurile care fac legătura între localităţile izolate încă din punct de vedere al căilor de comunicaţii, astfel încât în cursul acestei zile să nu mai existe zone izolate din cauza impracticabilităţii căilor de comunicaţii rutiere.

De asemenea, a solicitat membrilor Grupului de Suport Tehnic nr. 1, Secţiunea 2 – înzăpeziri, viscol şi polei ca în cursul zilei de astăzi să solicite Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă analizarea modalităţii de deszăpezire şi evacuare a zăpezii de pe raza localităţilor.

În ceea ce priveşte modul de acţiune al cetăţenilor cu privire la activităţile de deszăpezire pe plan local, prefectul judeţului Ialomiţa s-a arătat nemulţumit de modul în care autorităţile administraţiei publice locale au acţionat pentru responsabilizarea populaţiei asupra obligaţiilor ce le revin în astfel de situaţii.

Totodată, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a dispus ca toate instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de condiţiile meteorologice nefavorabile specifice iernii şi toate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă să desfăşoare activităţi în teren pe fiecare domeniu de responsabilitate (ex: medicul va verifica în teren situaţia persoanelor în vârstă sau cu probleme de sănătate, medicul veterinar va verifica situaţia animalelor din gospodăriile  afectate de căderile de zăpadă etc.), urmând ca la finalul fiecărei zile să înainteze situaţii centralizatoare cu activităţile executate.

Deoarece au existat sincope în modul de distribuire al ajutoarelor, s-a solicitat faptul ca la nivelul fiecărei localităţi acestea să fie acordate pe baza unor liste cu persoanele beneficiare, aprobate prin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.