comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prefectul Mădălin Teculescu va candida la funcția de primar al Sloboziei din partea Alianței pentru Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/04/2012 | Locale Ialomita

Prefectul județului Ialomița, Mădălin Teculescu, și-a anunțat, joi,19 aprilie, încetarea raportului de serviciu din funcția de prefect și, totodată, candidatura sa la funcția de primar al municipiului Slobozia din partea „Alianței pentru Ialomița”.

Deși se vorbea de ceva timp despre această candidatură, prefectul a evitat constant un răspuns tranșant pe această temă. Joi dimineață, însă, a anunțat public că a acceptat propunerea Alianței de a candida la Slobozia, chiar dacă susține că nu știe cum se situează în sondajele de opinie. Însă, se bazează pe cei 40% dintre slobozeni care sunt extrem de nemulțumiți de activitatea actualei administrații locale, dar și pe faptul că „para e coaptă la Slobozia și a început deja să putrezească”.

„Nu am văzut sondajele, am fost introdus în ele, nu am știut, nu am văzut, pentru că nu e treaba mea să văd sondajele. Eu nu cunosc lucrurile astea, știți că în această perioadă eu nu mi-am văzut decât de treburile instituției, celelalte jocuri și discuții nu le cunosc. (…) Am avut discuții cu foarte mulți cetățeni și am văzut care sunt problemele Sloboziei. Percepția mea în momentul de față este că aproape 40% dintre cetățenii Sloboziei sunt extrem de nemulțumiți de activitatea administrației Sloboziei. (…) Para e coaptă la Slobozia, administrația orașului de până acum, și a început deja să putrezească. Toată murdăria asta care se aruncă dintr-o parte într-alta nu face decât să arate ce a fost până acum în interior. Eu nu mi-o mai doresc. De ceva timp sunt și eu locuitor al orașului, de ceva timp am domiciliu în Slobozia, cred că am și eu un cuvânt de spus ca simplu cetățean, nu vorbesc acum din calitatea de prefect. Lucrurile nu funcționează foarte bine, și ați sesizat și dumneavoastră pe partea de transparență, pe partea de prezentare publică a cheltuirii banului public, lucruri care interesează pe fiecare cetățean în parte și care cred eu că trebuie să aibă o altă abordare”,  afirma prefectul.

Deși este prefect din octombrie 2009, Mădălin Teculescu spunea că în această postură a fost închistat, dorindu-și să revină pe un post ales și să fie un edil popular.

„Postul de prefect nu este deloc popular. Întotdeauna mi-am dorit să revin pe un post ales. Am fost 12 ani primar al comunei Sf. Gheorghe, așa că știu ce înseamnă acum și viața de prefect și cea de primar. De aceea îmi doresc să ajut comunitatea, să ajut oamenii, să pot fi un edil local popular și un om care să-și ajute comunitatea. Am făcut-o și din postura de prefect, dar aici lucrurile au fost mai canalizate pe respectarea legii, pe partea de verificare a autorităților și am văzut că unele dintre ele nu și-au făcut treaba și de aceea intru în această luptă, în această activitate, să-i spunem, pentru că lucrurile trebuie îndreptate. (…)Am fost închistat în această funcție. Îmi doresc foarte mult o funcție aleasă pentru că, cred eu, mi se potrivește mai mult. În acest mandat, care a început în octombrie 2009, au fost foarte multe provocări și de ordin fizic și de ordin mental. Zăpadă, inundații, dar și o luptă pentru a duce către cetățean cât mai transparent mesajul prefectului și activitatea pe care o desfășoară această instituție, acea deschidere pe care am avut-o cu celelalte instituții și acele protocoale care vor funcționa pe o perioadă foarte lungă de timp în beneficiul cetățenilor din județul Ialomița, prezentarea unor fapte de corupție, zic eu, începerea unor anchete la sesizarea prefectului și deschiderea pe care am avut-o către autoritățile locale de sprijinire, cu acești puțini oameni pe care îi are instituția, mult mai mult decât  alte instituții care aveau atribuții în colaborarea și coordonarea autorităților locale. Eu am făcut-o pentru că am venit din mijlocul lor și de aceea mi-am permis să le fiu mai aproape, deși unii au  interpretat că e exagerat să le trimit mail-uri, informații, tot felul de lucruri de informare a lor. Dar toate acestea au dus la îmbunătățirea vieții administrative și la o transparență mult mai mare”, a adăugat acesta.

Mădălin Teculescu a vorbit în cadrul conferinței de presă  și despre principiile care l-au guvernat și care îl vor guverna de acum încolo în viață și în activitate, în principal de a nu se lăsa corupt, dar și despre sprijinul pe care l-a acordat cetățenilor din Ialomița.

Deși a avut cea mai înaltă funcție din județ și nu are regrete, Mădălin Teculescu susținea că își dorește mai mult să iasă din această funcție decât să rămână.

„Îmi doresc mai mult să ies din această funcție decât să rămân în ea. Nu există regrete. Dar față de alte persoane, pot face comparația aceasta. Am trecut prin patru mandate de primar, am fost secretarul localității Sf. Gheorghe atâția ani și subprefect, o scurtă perioadă, și prefect. Cea mai frumoasă perioadă a fost cea de subprefect. Eu așa am vrut să fiu. Ca prefect, m-am ales cu un foarte frumos diabet în această perioadă, pe stres. M-am folosit de această oportunitate pentru a pleca din funcția de prefect. Am încercat să lupt cu un sistem și să schimb mentalități. Eu cred că a meritat pentru cetățenii județului Ialomița și din Slobozia, pentru că tot ceea ce am spus, mă refer la apa din Slobozia, s-a adeverit”, a concluzionat acesta.

Mădălin Teculescu a fost oarecum rezervat în declarații, în special politice, acestea urmând a fi făcute la sediul Alianței, cât de curând.

Despre cine va fi prefect în următoarea perioadă, Mădălin Teculescu afirma că a făcut două propuneri, respectiv Gigi Petre, actualul subprefect, și Ionel Ghiorghișor, jurist în cadrul instituției, însă vom vedea cine va fi acceptat până la urmă.