comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prefectul județului Ialomița: „Sunt convins că iarna nu ne va mai lua pe nepregătite”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/11/2013 | Locale Ialomita

deszapezirePregătirea pentru iarnă este în toi. Sună bine, nu-i așa? Numai că, în fiecare an, când ninge mai mult sau mai puțin, asistăm neputincioși cum drumurile sunt blocate, sute de autovehicule rămân înzăpezite cine știe pe unde, cum situațiile de urgență sunt „la ordinea zilei”, sau cum utilajele necesare deszăpezirii sunt ori prea puține ori se defectează destul de des.

Potrivit prefectului Gigi Petre, se fac pregătiri intense pentru ca iarna să nu ne mai ia prin surprindere, astfel că s-a întrunit comitetul județean pentru situații de urgență, s-au făcut programe de măsuri, s-a verificat necesarul de utilaje pentru deszăpezire, stocurile de materiale, ori s-au luat în discuție măsurile privind dializații, gravidele etc, totul fiind „în grafic”.

„Este o muncă complexă. Sunt convins că iarna nu ne va mai lua pe nepregătite. (…) Sincer, referitor la contractele de deszăpezire, nu am primit nicio informare oficială din punctul acesta de vedere, dar am informații că au fost semnate pentru drumurile naționale, iar pe drumurile județene este binecunoscută societatea. În ceea ce privește stocurile de materiale, nu erau asigurate în totalitate, dar urma ca în cel mai scurt timp să ajungă alte 120 de tone de sare către Drumurile Județene pentru asigurarea materialelor antiderapante”, spunea prefectul.

Pentru că în anii anteriori au existat probleme în unele zone privind staționarea unor vehicule de mare tonaj la ieșirea din orașe, se are în vedere încheierea unor protocoale de colaborare cu județele limitrofe pentru a încerca evitarea acestor situații.

gigi petre„Din cauza închiderii unor drumuri naționale, am reușit să blocăm niște orașe. Acum doi-trei ani, am avut peste 1.500 de TIR-uri blocate în Urziceni, în condițiile în care nu se circula spre Buzău sau spre București, iar în Ialomița se circula… Acolo a fost punctul terminus și chiar au produs niște probleme deosebite”, adăuga Gigi Petre.

Prefectul nu a detaliat, însă, prevederile dintr-un astfel de protocol, însă vom vedea cum se vor coordona în astfel de situații.
Așadar, să ningă…! Pentru că în teorie totul pare în regulă.