Prefectul județului, de Ziua Drapelului Național: „Limba, steagul, stema, imnul, ia, credința creștină strămoșească, toate înseamnă România!”
Miercuri, 26 iunie, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a participat la festivitățile prilejuite de Ziua Drapelului Național.
Manifestările, care au avut loc în Piața Revoluției din municipiul Slobozia, au fost organizate de Instituția Prefectului Ialomița, Consiliul Județean Ialomița, Garnizoana Slobozia și Primăria municipiului Slobozia.
Practic, marți, 25 iunie, începând cu ora 18.00, după intrarea în dispozitiv a gărzii drapelului, a avut loc ceremonialul coborârii drapelului de pe catarg și transferarea acestuia la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului”. A doua zi, pe 26 iunie, la primele ore ale dimineții, a avut loc intrarea în dispozitiv a Detașamentului de onoare, urmată de întâmpinarea persoanelor oficiale, rostirea alocuțiunii referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național de către Prefectul județului Ialomița, primirea drapelului României, înălțarea drapelului pe catarg și ridicarea drapelului concomitent cu intonarea Imnului Național al României.
„La fel ca în cadrul oricărei sărbători naționale se cuvine ca astăzi, de Ziua Drapelului Național, să transmitem tuturor românilor La Mulți Ani! Există simboluri naționale stabilite prin lege și simboluri naționale de suflet. Drapelul Național este un simbol stabilit prin lege. În această perioadă vedem steagul românesc mai peste tot, în locuințele oamenilor, pe la toate televiziunile, prin piețe, având astfel bucuria să constatăm că români din toate colțurile lumii se adună și trăiesc românește, trăiesc bucuria de a se mândri cu drapelul lor național. Dincolo de fotbal, cred că este vorba despre români și despre emoții, despre patriotism, despre suflet românesc, despre tot ce înseamnă neamul românesc. O spun de multe ori, avem mii de lucruri care ne reprezintă, de la cele mai simple simboluri până la cele mai mari lucruri pe care țara aceasta le are, toate înseamnă România. Limba, steagul, stema, imnul, ia, credința creștină strămoșească, toate înseamnă România. Deunăzi mă întreba cineva de ce România nu este la fel de dezvoltată economic ca celelalte țări. Eu, ca român și ca om, care vremelnic ocupă o funcție public, nu cred că putem fi ca ei astăzi sau mâine, dar cred că făcând pași mărunți și fiind toți uniți, căci despre unitate este vorba, nu neapărat cu sacrificii sau eforturi, ci trăind într-o normalitate caracterizată de lucruri normale, respectând legea, respectând legea bunului simt, cu credință, cu dragoste față de țara asta cred că ne putem schimba cu toții viitorul. La mulți ani, România! La mulți ani, români! La mulți ani, ialomițeni!”, a transmis prefectul județului