comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prefectul Gigi Petre s-a pensionat, Guvernul a constatat…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/12/2019 | Politica

Guvernul a decis, în cadrul ședinței din 10 decembrie, schimbarea a zeci de prefecți. Printre aceștia s-a aflat și Petre Gigi, prefectul județului Ialomița.

Gigi Petre
Gigi Petre

Însă, Gigi Petre a fost cumva cu un pas înaintea celor din Guvern, astfel că nu a așteptat să fie dat afară, ci și-a depus actele de pensionare cu câteva zile înainte.

Astfel că, în ședința de guvern, doar s-a constatat „încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Petre Gigi, prefect al județului Ialomița” și nu încetarea exercitării funcției înainte de termen, cum a fost în cazul celorlalți.

Gigi Petre a fost subprefect din 1996 până în anul 2000, pentru ca din 2005 să revină la prefectură tot în funcția de subprefect, până în 2008, când a ocupat funcția de inspector guvernamental timp de un an. Din 2009 și până în 2012 a fost din nou subprefect, iar timp de câteva luni a îndeplinit funcția de prefect (mai – august 2012), fiind, din nou, transferat ca inspector guvernamental până în iulie 2013, când a revenit în funcția de prefect. De atunci și până în prezent – decembrie 2019 a rezistat tuturor încercărilor de a fi schimbat din funcție. Nici acum nu cred că s-ar fi lăsat așa ușor învins, chiar dacă încă de la începutul anului se tot auzea că se va pensiona. Totuși, „a decis să renunțe” la funcția de prefect, doar ca să-și pună în practică anumite planuri politice. Se pare că pe centru-stânga, cu Pro România.

„Se confirmă încă o dată că nimeni nu este veșnic într-o funcție. A ales domnia sa, înțelept, să își depună dosarul de pensie, să ceară încetarea mandatului prin pensionare, ceea ce este foarte corect. Urmează ca astăzi (13 decembrie), cred, în ședința de guvern de la ora 17.00, să fie numit și noul prefect al județului Ialomița. Cred, nu vreau să anticipez ce și cum”, spunea vineri, 13 decembrie, deputatul Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița, cel care i-a cerut demisia în mod constant prefectului.

Gheorghe Tinel susținea, de asemenea, că PNL va avea un prefect, însă pentru funcția de subprefect a subliniat că nu i s-a solicitat o propunere în acest sens.

„Nu știu dacă acest post va fi luat de PMP sau de altcineva. În funcția de prefect va fi o persoană foarte respectabilă, care îndeplinește toate condițiile”, spunea, enigmatic, președintele PNL Ialomița.

Ialomița: O femeie prefect. Manea Tonița este noul reprezentant al guvernului în teritoriu