comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prefectul Gigi Petre a fost schimbat din funcție. În locul lui va fi Atanasiu Constantin

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/08/2012 | Locale Ialomita

Joi, 23 august, pe agenda de lucru a ședinței Guvernului României  s-a aflat și un proiect de hotărâre privind aplicarea mobilității pentru prefectul de Ialomița, Gigi Petre, din funcția publică de prefect al județului Ialomița în funcția publică de inspector guvernamental. Proiectul a fost aprobat, astfel că, în curând, acesta va fi înlocuit cu Atanasiu Constantin care va exercita, cu caracter temporar, prin detașare, funcția de prefect.

Gigi Petre fusese învestit pe 25 aprilie a.c, în funcția publică de prefect (din cea de subprefect), după ce Mădălin Teculescu a demisionat din funcție pentru a candida la Primăria municipiului Slobozia.

Gigi Petre a fost subprefect în perioada 1996 – 2000, iar din 2000 și până în 2002 a fost director al Lactilrom Slobozia. Din 2002 și până în 2005 a fost director al Romagrochim Slobozia, pentru ca, din 2005 și până în 2008, să fie din nou subprefect. Din martie 2008 și până la finalul lunii aprilie 2009,  a fost, însă, inspector guvernamental. În şedinţa de Guvern din 28 aprilie 2009, Gigi Petre a fost numit din nou în această funcţie publică, fiind subprefect alături de Gheorghe Babagianu, pe vremea prefectului Alecsandru Știucă.

Dacă prefecții s-au tot schimbat de atunci, iar cel de-al doilea post de subprefect nu mai există, Gigi Petre a rămas pe acest post până în aprilie, când a fost numit, pentru prima dată în cariera sa, în funcția de prefect. După schimbările de pe scena politică, era de așteptat să fie înlăturat cumva.  Gigi Petre declară, însă, război instituțional în urma luării acestei hotărâri.