comenzi la domiciliu cliseru.ro

PPDD Ialomița va propune un candidat la alegerile europarlamentare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/07/2013 | Locale Ialomita

Organizația Județeană Ialomița a Partidului Poporului Dan Diaconescu a susținut joi, 18 iulie, conferința județeană, în cadrul căreia a fost analizată activitatea din primul semestru al acestui an și, de asemenea, trasate principalele direcții de acțiune pentru semestrul doi.

ppdd ialomitaAu fost prezenți președintele Daniel Cătălin Fenechiu, senatorul Ștefan Stoica, deputatul de Fetești – Țăndărei, Mario Caloianu, avocatul Gabriel Mușat, consilier local la Slobozia, viceprimarul municipiului Urziceni, Nicolae Cristea, dar și sute de membri din teritoriu.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele BPJ Ialomița, Daniel Fenechiu, a apreciat activitatea organizației Ialomița ca fiind una de top, pentru că a reușit să ducă în parlament un senator și un deputat, nu a fost bântuită de scandaluri și reușește să funcționeze în parametri normali, deși întâmpină destule greutăți.

„Neîndoielnic, nu am făcut tot ceea ce trebuia făcut, nu suntem într-o situație de a ne lăuda, putem doar constata faptul că ne aflăm într-o linie normală, cu destule fisuri, iar în viitor va trebui să ne organizam mai bine, pentru că vom avea europarlamentarele. Ne dorim ca organizația PPDD din Ialomița să aibă un scor cel puțin la fel de bun ca la alegerile parlamentare”, afirma Fenechiu în cadrul conferinței de presă.

Așadar, organizația Ialomița a PPDD începe să se mobilizeze pentru viitoarele alegeri europarlamentare, mai ales în condițiile în care își dorește să aibă și un candidat din județ.
Senatorul Ștefan Stoica a lansat chiar și numele posibilului candidat, și anume avocatul Gabriel Mușat, care, în opinia lui, ar putea obține un rezultat bun. Însă, nimic nu este sigur, pentru că, după cum afirma senatorul, „algoritmul propunerilor pe lista de candidați este complicat, ca în orice alt partid, iar deocamdată nu putem da ca sigură o candidatură pe un loc eligibil în Ialomița”.

Unii consilieri PPDD s-au rătăcit

Păstrarea membrilor și simpatizanților a devenit obiectivul principal al PPDD, în condițiile în care, odată cu dispariția postului de televiziune OTV, s-a creat o confuzie generală în partid, care a provocat o migrație a parlamentarilor, o schimbare de direcție a multor consilieri locali, dar și o scădere a numărului de membri. La ora actuală, organizația PPDD Ialomița are 6.760 de membri și 50 de organizații locale înființate.

Senatorul Ștefan Stoica susține că, într-adevăr, din acest punct de vedere, au apărut anumite probleme în partid, existând consilieri care „s-au cam rătăcit”, ca urmare a presiunilor locale, însă au rămas destui dedicați partidului.

„Eu sunt mulțumit de activitatea organizației de la Ialomița. Vreau să vă spun că este una dintre cele mai sărace organizații. Îl felicit pe doctorul Stoica pentru că a creat o organizație excelentă, formată din oameni care nu au venit în acest partid pentru bani, din contră, aduc bani de-acasă, nu suntem foarte mulți, dar cele câteva sute de activiști sunt de bună calitate. Îi mulțumesc, așadar, doctorului Stoica pentru că a creat o organizație foarte bună și regret că starea de sănătate nu îi permite să mă susțină în continuare, dar sper din toată inima să se vindece. Mulțumesc, totodată, tuturor celorlalți care au avut un rol important în activitatea acestui partid”, a afirmat Daniel Fenechiu.

În altă ordine de idei, acesta a adăugat că la nivelul partidului s-a înființat un departament interdisciplinar de legislație, justiție și administrație publică, care va monitoriza tot ceea ce se lucrează la nivelul consiliilor județene, respectiv consiliilor locale.

Fenechiu promite că de la 1 septembrie vor exista foarte multe cereri în instanță în care se va solicita anularea unor hotărâri „care sunt luate cu nesocotirea interesului popular, primând interesul politic sau de altă natură”. De asemenea, tot din toamnă, PPDD va începe o campanie pentru „protejarea pământurilor românești”, prin informarea populației cu privire la „adevăratul scop” al legii prin care se dă liber străinilor să achiziționeze pământ în România.