comenzi la domiciliu cliseru.ro

PP-DD Ialomița a anunțat pe cine susține la europarlamentare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/12/2013 | Locale Ialomita

Președisimona manntele organizației județene a PP-DD Ialomița, Mario Caloianu, a anunțat vineri, 13 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că organizația din Ialomița va susține la alegerile europarlamentare pe Simona Man, președintele PP-DD.

Decizia de a susține acest candidat de la nivel central și nu unul din zona Ialomiței a fost luată în urma unor consultări care au avut în vedere pe lângă notorietatea acelui candidat și „binele comun al organizației Ialomița”.

mario caloianu„Am ales ca Simona Man, președinta Partidului Poporului Dan Diaconescu, să fie candidatul nostru la europarlamentare. Considerăm că, în felul acesta, nu primim doar un post eligibil, ci și un candidat pe măsura organizației Ialomița, fapt de care, personal, sunt mulțumit. Simona Man este o femeie de excepție, cu calități importante, politice, tehnice și nu numai, cu coloană vertebrală, care a luptat alături de noi și ne reprezintă, o femeie de echipă, puternică. A fost o surpriză și în interiorul partidului, pentru că toți se așteptau să avem un candidat de aici. Simpatia mea personală era domnul Gabi Mușat (n.r. președintele PP-DD Slobozia) și credeam că este unul dintre candidații pe care i-am putea promova la europarlamentare, dar având un dialog în această privință am considerat că este spre binele unanim al organizației Ialomița să avem un candidat care să ne reprezinte în totalitate. Lucru care ne apropie foarte mult de deciziile care se pot lua în viitor”, a declarat Mario Caloianu.

Înainte de a se decide candidații la europarlamentare, propunerea era așadar Gabi Mușat. Se pare, însă, că un alt posibil candidat era chiar Mario Caloianu, însă și acesta a refuzat.

„Am refuzat în totalitate această propunere pentru că eu consider că pot fi o persoană care aduce un aport în politica internă. Nu cred că este oportun și nici necesar să candidez la europarlamentare”, a adăugat președintele PP-DD Ialomița.

Totodată, Mario Caloianu a respins ideea potrivit căreia PP-DD nu ar avea în plan local candidați puternici cu care să obțină rezultate pe măsura așteptărilor, susținând că singurul motiv pentru care nu a propus pe cineva din zonă a fost binele comun al partidului și concentrarea forțelor spre un candidat puternic.

PP-DD ialomita

 

„Cu siguranță domnul Mușat putea fi un candidat. Nu avem o problemă de resursă umană. Ea există. Cu siguranță sunt oameni foarte capabili, de care suntem mândri. În Slobozia, în Ialomița în general. Dar am crezut că este momentul să mobilizăm forțele într-o singură direcție. Pentru că interesul comun primează, nu interesul personal. Am luat decizia împreună. Pot spune că a fost decizia noastră, împreună cu centrul. Decizia nu a fost luată după ureche. Nu am impus-o. A fost de comun acord”, a mai spus Caloianu.

Ținta partidului este una extrem de îndrăzneață la europarlamentare, respectiv șapte europarlamentari.
În cadrul conferinței de presă s-a mai vorbit despre inițiativele legislative pe care le-a promovat deputatul Caloianu, despre exodul parlamentarilor PP-DD atât la PSD cât și la UNPR, cât și despre libertatea de exprimare și acțiunile de „anihilare a opiniei”.