comenzi la domiciliu cliseru.ro

Post de poliție inaugurat în comuna Perieți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/03/2017 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 25 martie, de Ziua Poliției Române, în comuna Perieți se inaugura un sediu de poliție modern, eveniment în premieră în județul nostru.

De acum încolo, activitatea polițiștilor din Perieți se va desfășura în condiții optime, ceea ce nu se întâmplă în multe dintre posturile de poliție din localitățile rurale.

La eveniment au participat prefectul județului, Gigi Petre, consilieri locali, primarii din Ciochina și Căzănești, dar și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Ialomița.

Clădirea postului de poliție din comuna Perieți a fost modernizată în întregime, pornind de la instalația electrică și până la refacerea acoperișului.

„Postul de poliție avea două camere, care arătau așa cum arătau, acum sunt patru, au toalete în interior, bucătărie, cameră de protocol, aer condiționat, afară au și locuri de parcare. Pe lângă modernizarea postului de poliție am reușit să instalăm și camere de supraveghere în localitate, pentru că am avut șase spargeri într-o noapte. După ce le-am instalat, nu am avut nicio problemă”, ne-a declarat primarul localității Perieți, Adrian Merlea.

În comuna Perieți, în ultimele luni, au fost refăcute mai multe clădiri, printre care și cele ale primăriei și poliției locale, totodată fiind instalate și camere video de supraveghere în comună și satele aparținătoare.
După oficierea serviciului religios, a luat cuvântul prefectul județului, Gigi Petre, care a ținut să felicite autoritatea locală pentru inițiativă, fiind dată ca exemplu de bună practică.

„Reabilitarea de către autoritatea locală a postului de poliție este un lucru extrem de important și el arată ce pot face împreună instituțiile statului și cu autoritatea locală. Acest mod de colaborare poate fi luat ca exemplu de bună practică de către toate autoritățile locale. (…) Nu este un moft sau o cheltuială adusă în plus. Acest sprijin pe care autoritatea publică locală o dă poliției arată un singur lucru: grija pentru liniștea cetățeanului. (…) Ceea ce s-a făcut aici este cumva o zonă de normalitate. Așa ar trebui să arate și să funcționeze fiecare post de poliție din județul nostru”, a transmis prefectul.

De asemenea, șeful poliției municipiului Slobozia, comisar șef Ivan Cristian, a mulțumit pentru invitație, dând asigurări că poliția română acționează în sprijinul comunității, toate pentru reducerea criminalității și prevenirea infracționalității.

„Îmi exprim convingerea că toate eforturile noastre vor fi sprijinite în continuare de autoritățile cu atribuțiuni în domeniul ordinii publice, de autoritățile locale, dar și de dumneavoastră, de cetățenii care sunteți în sprijinul polițiștilor întotdeauna”, a spus acesta.

Și primarii prezenți la eveniment au felicitat autoritatea locală pentru activitatea pe care a desfășurat-o în această perioadă, mai ales că Adrian Merlea este la primul mandat, iar în acest timp a reușit să facă multe lucruri, acesta fiind un semn că „oamenii au ales omul potrivit la locul potrivit”.
La finalul manifestării, elevi ai Școlii Gimnaziale Perieți au desfășurat un scurt moment artistic.