comenzi la domiciliu cliseru.ro

“Porți deschise” la ISU Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Pe 13 septembrie a fost Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 170 de ani, se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri.

La ceas aniversar, pompierii i-au invitat pe cei care au dorit să îi cunoască la sediile din Slobozia și Urziceni, organizând totodată o serie de activități.

Joi, 13 septembrie, sediile subunităților de intervenție Slobozia și Urziceni și-au deschis porțile pentru toți cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție.

De asemenea, participanții au avut ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență. Zeci de copii s-au arătat interesați de tot ceea ce au văzut, de tot ceea ce le explicau profesioniștii ISU, au adresat sute de întrebări și au aflat astfel ce trebuie să facă în anumite situații de urgență.

Totodată, reprezentanții mass media și-au testat aptitudinile de pompier. După ce au trecut în revistă ultimele utilaje și autospeciale intrate în dotarea ISU Ialomița, au îmbrăcat un costum de intervenție și au participat la un concurs de stingere cu dispozitiv la motopompă, plus o probă de testare a aptitudinilor fizice. Ce a ieșit? După cum precizau reprezentanții ISU, mult „suflu greu și amuzament de jurnalist”.

La prima probă, de echipă, ziarul Obiectiv (Mihaela Leța) împreună cu Radio Campus (Nicu Sandu) au obținut locul I. La cea de-a doua probă, individual, Mădălin Sofronie (ziarul Independent) a reușit să obțină cel mai bun timp și să ocupe locul I. Pentru efortul depus, jurnaliștii au primit diplome și plachete aniversare. A fost un concurs inedit, care, deși a fost distractiv, ne-a dovedit tuturor că tot ceea ce fac salvatorii nu este deloc ușor și nici de glumă.

Mai multe articole de la obiectiv.net: