comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pompier aflat în timpul liber, sare în ajutorul unor persoane amenințate de furia focului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/03/2018 | Locale Ialomita

Focul a izbucnit într-o gospodărie din orașul Amara, în bucătăria unei construcții lipite de locuința unor bătrâni.

 

Cum s-a dat alarma, joi, 1 martie, în jurul orei 15.30, plutonierul adjutant șef Vasile Gheorghe, aflat în timpul liber în localitate, s-a deplasat la persoanele aflate în dificultate și s-a interesat pe loc de soarta proprietarilor.

Aceștia se aflau în locuință, iar flăcările deja amenințau acoperișul acesteia, odată cu fumul dens ce se degaja de la bucătăria unde focul ardea mocnit.

Fără să stea pe gânduri, colegul nostru a alergat la ei și, în cel mai scurt timp, l-a evacuat pe bărbat, de 80 de ani, care prezenta și arsuri ușoare la nivelul feței. Imediat ce acesta a fost pus la adăpost, colegii din tura de serviciu au ajuns la locul intervenției, și, împreună, au evacuat-o și pe femeia de 75 de ani, care prezenta afecțiuni locomotorii.

Pompierii de la Detașamentul Slobozia au acționat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă, acesta fiind lichidat înainte de a se extinde la casă ori la alte încăperi din vecinătate.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD, i s-a acordat primul ajutor medical, și a fost transportat la spital.

Bunurile din bucătăria afectată de incendiu au fost distruse, iar cauza probabilă de incendiu a constituit-o jarul căzut din sistemul de încălzit pe materiale textile din apropiere.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA