livrari la domiciliu

Polițiștii ialomițeni au indisponibilizat peste 700 de metri cubi de material lemnos

În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii ialomițeni au indisponibilizat peste 700 de metri cubi de material lemnos și au confiscat 6 metri cubi de lemn de foc vândut de un pădurar fără respectarea prevederilor legale.

 La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Municipiului Fetești, au desfășurat o acțiune de verificare a mai multor depozite de lemne de pe raza de competență.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un pădurar în vârstă de 46 de ani din comuna Giurgeni, ar fi vândut unei femei de 62 de ani, cantitatea de 6 metri cubi lemn de foc din specia frasin, pentru care nu a întocmit aviz de însoțire a mărfii.

Față de cele două persoane  s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010, precum și confiscarea cantității de material lemnos comercializată fără îndeplinirea condițiilor legale.

De asemenea, în urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos situat pe malul brațului Borcea, s-au constatat diferențe mari între rezultatele măsurătorilor și datele declarate în documente.

Până la finalizarea cercetărilor polițiștii au indisponibilizat cantitățile de aproximativ 149 de metri cubi material lemnos din specia frasin și 566 de metri cubi material lemnos din specia salcie și au ridicat toate registrele și documentele deținute de administratorul depozitului în cauză.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA