comenzi la domiciliu cliseru.ro

Polițiștii caută doi suspecți „cu accent unguresc” care au furat bani de la un bătrân

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/06/2013 | Lege si Ordine

Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată joi, 13 iunie a.c., în jurul orei 15.30, de un bărbat de 88 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde i-au sustras suma de 2.000 lei.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că la domiciliul părţii vătămate s-au prezentat doi bărbaţi care pretindeau că acesta a câştigat un cadou, motiv pentru care au fost invitaţi în casă.

Cei doi i-au prezentat o cutie în care se aflau mai multe bunuri de uz gospodăresc şi i-au solicitat suma de 1.000 lei, reprezentând contravaloarea transportului. Partea vătămată a convenit să le ofere acestora 300 de lei dintr-o mapă în care avea suma totală de 2.000 lei, moment în care a realizat că este posibil să fie înşelat şi a solicitat celor doi bărbaţi să părăsească imobilul.

După plecarea lor, bărbatul de 88 de ani a observat lipsa celor 2.000 de lei din mapă, motiv pentru care a sesizat organele de poliţie.

În cauză cercetările sunt continuate în vederea identificării suspecţilor şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii caută suspecţi cu următoarele semnalmente:

1. bărbat cu accent unguresc, de aproximativ 40 ani, înălţime de circa 180 cm, ten măsliniu, constituţie atletică, părul negru tuns scurt, îmbrăcat în costum negru, cu cămaşă albă, pantofi de culoare închisă, tip ciocată, cu model tip dungi din acelaşi material

2. bărbat cu accent unguresc, de aproximativ 40 ani, înălţime de circa 170 cm, ten măsliniu, constituţie atletică, părul negru mai lung în partea din faţă, cu breton, costum de culoare neagră, ceas la mâna stângă de culoare gri, pensat.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare.