comenzi la domiciliu cliseru.ro

Polițist din cadrul Biroului Investigații Criminale Urziceni, declarat incompatibil de ANI

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/10/2014 | Lege si Ordine

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Sava Gheorghe Gabriel, agent principal în cadrul Biroului Investigații Criminale Urziceni – Compartimentul Mica Violență din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, Jud. Ialomița.

Sava Gheorghe Gabriel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 august 2002 – 28 mai 2010, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică, și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 45, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 360/2002, potrivit cărora „Polițistului îi este interzis: […] să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar; […] să dețină orice altă funcție publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepția funcțiilor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ, a activităților de cerecetare științifică și creație literar-artistică”.

De asemenea, Sava Gheorghe Gabriel se află în stare de incompatibilitate și în prezent, întrucât, începând cu data de 25 iulie 2013, deține, simultan cu funcția publică, și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel, atât dispozițiile art. 45 alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002, cât și dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️