comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poliția rutieră Ialomița – rezultate acțiuni 20 – 22 septembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/09/2013 | Infotrafic

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 400 sancţiuni contravenţionale aplicate, 14 certificate de înmatriculare retrase şi 22 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 124 conducători auto, 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 19 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 95.000 lei.

 Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii au depistat pe şoselele ialomiţene trei bărbaţi de 70 de ani, 43 şi 51 de ani, din comuna Axintele, respectiv judeţele Neamţ şi Constanţa, în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme deşi aveau suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice un autovehicul.


Un alt tânăr în vârstă de 26 de ani, din judeţul Suceava a fost depistat pe raza municipiului Urziceni, la volanul unui autovehicul înmatriculat într-un stat al Uniunii Europene, fără a putea face dovada asigurării autoturismului, neavând drept de circulaţie pe teritoriul României.


Efective din cadrul Biroului Rutier Slobozia au oprit pentru control pe raza municipiului, un autoturism, condus de un tânăr localnic în vârstă de 23 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop, valoarea indicată fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ212, la intrarea în localitatea Mihail Kogălniceanu s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unui biciclist, iar conducătorul auto care l-a acroşat a părăsit locul faptei.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în timp ce un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Giurgeni circula pe DJ212, pe o porţiune de drum în panta, împingând o bicicletă, a fost depăşit din spate de un autoturism care l-a acroşat.

Imediat de la primirea apelului, poliţiştii au instituit „Năvodul”, reuşind depistarea în scurt timp a autoturismului implicat în accidentul rutier.

Din verificările efectuate s-a stabilit că la volanul autoturismului s-a aflat o tânără în vârstă de 22 de ani, din judeţul Galaţi.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, urmând a fi date soluţii prin unităţile de parchet competente.

comunicat de presă –  INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA