comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poliţia Română vă recomandă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/06/2013 | Infotrafic

În perioada minivacanţei de RUSALII, poliţiştii rutieri vor acţiona, zilnic, în trafic. Poliţia atrage atenţia asupra necesităţii respectării normelor rutiere, în vederea prevenirii producerii de evenimente rutiere grave.

politiaÎn cursul zilei de ieri, 22 iunie, trei persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, au fost depistate în timp ce se deplasau pe drumurile publice conducând un autoturism şi două mopede, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Doi conducători auto, domiciliaţi pe raza judeţului Ialomiţa, sunt cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Cu ocazia testării alcooltest a celor în cauză, valorile indicate au fost de 0,82 şi 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorilor auto care au încălcat prevederile legale, au fost întocmite dosare penale.

[box color=white]Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de trafic, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să nu uite de politeţea rutieră![/box]

Poliţia Română vă recomandă:

[arrowlist]

 • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
 • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
 • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
 • Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.
 • Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.
 • Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor, procedând la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

[/arrowlist]

Pe timp de vreme caniculară:

[arrowlist]

 • Planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00.
 • Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.
 •  Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.
 • În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.
 • În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.
 • Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor.
 • Adaptaţi viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.
 • În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.

[/arrowlist]

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

DRUM BUN!