comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poliția Locală Slobozia – Raport de activitate, august 2016

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/09/2016 | Lege si Ordine

În luna august au continuat activităţile specifice sezonului estival, acţiunile instituţiei noastre înregistrând o desfăşurare mai intensă în special în zilele de weekend când numărul reclamaţiilor privind tulburarea liniştii publice cresc.

Activitatea poliţiştilor locali din această lună s-a concretizat prin derularea unei serii de acţiuni în domeniul ordinii publice şi a circulaţiei rutiere precum şi prin aplicarea unui număr total de 639 sancţiuni contravenţionale, din care 370 amenzi, în valoare totală de 81.420 lei şi 269 avertismente.

Sancţiunile menţionate au fost aplicate pentru abateri privind:

Nr. Crt. Domenii de activitate Total sancţiuni Avertismente verbale. Avertismente scrise Amenzi
1 circulaţia pe drumurile publice 228 84 16 128
2 distrugerea, deteriorarea domeniului public 5 3 2
3 salubritate, gestionarea deşeurilor 46 16 30
4 îngrădirea, ocuparea domeniului public 10 2 1 7
5 nemenţinerea aspectului estetic 1 1
6 poluarea mediului, sănătatea publică 1 1
7 animale in libertate 12 2 10
8 tulburarea liniştii publice, injurii, cerşetorie 310 133 4 173
9 comerţ 9 9
10 altele 17 8 9

În această perioadă la dispeceratul serviciului nostru s-au înregistrat un număr total de 187 reclamaţii (177 au fost comunicate telefonic, 5 au fost depuse sub formă scrisă, 5 primite direct de către agenţii aflaţi în teren) din care 133 au vizat încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Este un număr record din acest punct de vedere, şi la numărul total de reclamaţii situat la 114% faţa de luna precedentă ( sau 134% faţă de media ultimilor 7 ani ) dar şi la numărul de reclamaţii vizând tulburarea ordinii şi liniştii publice unde cele 133 reclamaţii înregistrate se situează la 116% faţă de luna iulie 2016 sau 137% faţă de media ultimilor 7 ani. Dar şi numărul de sancţiuni aplicate la acest capitol de activitate este consistent – 319 sancţiuni la Legea nr. 61/1991, ceea ce reprezintă 150% faţă de realizările din perioadele similare ale ultimilor 7 ani au fost înregitrate în medie 212 sancţiuni.

Pentru prevenirea încălcării actelor normative date in competenţă cât şi pentru sancţionarea faptelor antisociale petrecute pe raza municipiului în această lună, au fost identificate 1492 de persoane, dintre care pentru 271 a fost necesară consultarea bazei de date şi au fost invitate la sediul instituţiei alte 48 de persoane în vederea clarificării situaţiei privind încălcarea de către aceştia a anumitor acte normative avute în competenţă.

Prin note telefonice, dispecerul Poliţiei Locale a transmis 28 de sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme ce au fost constatate de către agenţi sau au fost sesizate de cetăţeni: 15 către DADP, 4- Urban SA, 6 -Politia Municipala. 1-Telekom, 1-Polaris, 1-Urbanism.

Agenţii noştri au însoţit reprezentanţii Primăriei, serviciul Urbanism în vederea derulării de către aceştia a unor actiuni specifice.

S-au asigurat măsuri de ordine cu ocazia diferitelor evenimente, după cum urmează:

  • Proiect recreativ Bătaie cu apă, desfăşurat în parcul Tineretului,
  • Manifestare artistică de muzică şi fotografie, Vandalismul cultural,
  • Cimitirul Eroilor, Centenarul Primului Război Mondial,
  • Stadion Municipal – Ziua internaţională a câinelui.

Poliţiştii locali din cadrul serviciului de circulaţie rutieră au derulat acţiuni în baza Planului de măsuri nr.7658/16.08.2016, pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe zone de carosabil situaţe înaintea trecerii pentru pietoni, în intersecţii sau în zona de preselecţie, pe arterele din municipiului Slobozia . Acţiunile declanşate în data de 17.08.2016 se vor derula până la data de 15.09.2016. Până la 31 august s-au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, din care 40 amenzi, 6 avertismente scrise şi 24 de avertismente verbale.

Poliţiştii locali din cadrul serviciului de ordine publică şi control au verificat legalitatea funcţionării unităţilor de Alimentaţie Publică de pe raza municipiului, ocazie cu care au fost verificate 92 de astfel de unităţi, fiind aplicate 9 amenzi reprezentanţilor unităţilor comerciale ce nu aveau avize legale privind activitatea de alimentaţie publică desfăşurată în incinta localurilor sau pe terasele amenajate în exterior.

Pe timpul patrulării, poliţiştii locali au depistat un autoturism neasigurat fapt ce a fost adus la cunoştinţă proprietarului, în cel mai scurt timp. Autoturismul nu prezenta urme de forţare.

În noaptea de 14/15 august 2016, patrula mixtă formată din politist local şi agent din cadrul Poliţiei Municipale au fost sesizaţi de administratorul unei unităţi comerciale cu privire la faptul că a surprins doi tineri ce încercau să sustragă bunuri din interiorul societăţii. Deplasându-se la faţa locului unul dintre tineri a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Municipale, cealaltă persoană implicată părăsind locul faptei fiind însă identificat.

În data de 20.08.2016, poliţiştii locali aflaţi în patrulă mixtă au depistat o persoană de sex masculin ce conducea un autoturism pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Cazul a fost preluat de agenţii din cadrul Biroului Rutier, al Poliţiei Municipiului Slobozia.

În ziua de 28.08.2016, la dispeceratul Poliţiei Locale s-a sesizat din partea Poliţiei Municipale faptul că pe raza municipiului circulă un autoturism al cărui conducător nu posedă permis de conducere. Datele au fost transmise agenţilor din teren, autoturismul fiind depistat şi oprit de poliţiştii locali care în cel mai scurt timp au anunţat patrula din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipale.

DIRECTOR, Ing. Abaza Laurenţiu

Poliția Locală Slobozia