comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poliția Locală Slobozia, implicată în operațiunea „Capacul”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/01/2012 | Locale Ialomita

În condițiile în care  s-au semnalat în ultima perioadă mai multe situaţii de sustragere a unor capace de canalizare dar şi grătare metalice de la gurile de scurgere a apelor pluviale, poliția locală din Slobozia a demarat o serie de măsuri pentru stoparea acestui fenomen, semnalat în special în carierul Bora dar şi în cartierul vechi (zona str. Ianache – Viitor – Gării Noi).

Chiar dacă rezultatele nu au apărut prea repede, patrula de poliţişti locali care îşi desfăşura, la sfârşitul săptămânii trecute,  activitatea în cartierul Bora, a reuşit să observe absenţa unui capac metalic de la una din gurile de canal de la intersecţia str. G-ral Magheru cu DN 21, capac pe care l-au găsit în scurt timp într-unul dintre centrele de colectare a fierului vechi din cartier. Sesizată  imediat, echipa de cercetare din cadrul Poliţiei municipiului Slobozia s-a prezentat pentru preluarea cazului, având în vedere şi faptul că autorul infracţiunii s-a bucurat de sprijinul indirect al administratorului respectivei societăţi care, contrar obligaţiilor sale, a primit obiectul metalic.

Aceeaşi echipă, sprijinită de o patrulă auto a Poliţiei Locale, a reuşit prinderea şi identificarea a trei persoane, dintre care un minor, care aveau asupra lor un capac metalic sustras de la un cămin de gaze şi două bucăţi de grătar metalic provenind de la canalele pluviale din parcarea unui supermarket. Ca urmare, toate cele trei persoane au fost conduse şi predate Poliţiei municipiului Slobozia pentru efectuarea  cercetărilor.

„Având în vedere că prin perpetuarea unor astfel de fapte creşte prejudiciul material al administraţiei publice dar, mai important, se crează un potenţial pericol pentru pietoni sau autovehicule prin neacoperirea căminelor şi gurilor de scurgere a apei, acţiunea noastră pe acest domeniu va continua cu aceeaşi atenţie, solicitând în acelaşi timp şi sprijinul tuturor locuitorilor municipiului, cu orice date sau informaţii ce ar putea ajuta la stoparea unor astfel de fapte”, precizează directorul Poliției Locale Slobozia, Laurențiu Abaza.