comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poliția Locală Slobozia: Cele mai multe sancțiuni aplicate au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și privind izolarea/carantina

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/03/2021 | Lege si Ordine

Polițiștii locali au aplicat, în luna februarie a acestui an, 812 sancţiuni, din care 368 amenzi, în valoare totală de 144.565 lei şi 444 avertismente.

Cele mai multe, 413, au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și a măsurilor privind izolarea/carantina, urmate de cele determinate de încălcarea prevederilor legale privind circulația rutieră – 282 și tulburarea ordinii publice, injurii, cerșetorie – 84. Totodată, au aplicat 17 sancțiuni legate de salubritate și gestiunea deșeurilor, dar și 16 pentru alte abateri.

În perioada de raportare au fost efectuate verificări în cazul a 136 persoane izolate/carantinate la domiciliu, iar în cadrul acțiunilor pe aceeași temă au fost derulate 186 de controale pe transportul în regim de taxi, pe mijloacele de transport local public de călători și 89 controale în societățile comerciale. Au fost verificate peste 5.000 de persoane în ce privește respectarea obligațiilor privind măsurile de protecție individuală, instalarea de dispozitive cu dezinfectant, montare separator etc.

Tot în luna februarie, peste 200 de locuitori din municipiul Slobozia au reclamat și sesizat diverse probleme la poliția locală.

Din cele 205 de reclamații și sesizări, cele mai multe, 61, au fost pentru abateri la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 59 pentru probleme legate de locurile de parcare concesionate, iar 38 nu s-au confirmat. Ca urmare a acestor reclamații s-au aplicat 54 de amenzi și 105 avertismente verbale, dar şi alte măsuri precum: îndepărtarea grupurilor de tineri din zonele predispuse tulburării liniştii publice; supravegherea zonelor în vederea eliminării faptelor sesizate; îndrumarea către instituţiile abilitate, întrucât faptele reclamate nu intrau în competenţa poliției locale; invitarea conducătorilor auto la sediul Poliției Locale în vederea clarificării situației; aplanarea conflictelor iscate.

Totodată, prin note telefonice au fost transmise 16 sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme constatate de agenţi în teren: DADP -13, Gospodărie Comunală-2, Polaris -1.

De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordine la Centrul Social de pe strada Viilor, nr. 61 unde au fost distribuite ajutoare asistaților social precum și la Stadionul Municipal cu ocazia unui meci de fotbal.

Tot în această lună, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură să aducă atingere normelor legale ce reglementează activitatea de alimentație publică, poliţiştii locali au verificat 123 de restaurante, baruri și terase permanente. Dintre acestea, 36 nu mai aveau activitate (sunt desființate) sau erau închise temporar, pentru 41 dintre acestea fiind acordat termen reprezentanților legali în vederea intrării în legalitate, prin obținerea vizei pe anul în curs pe Autorizația emisă de Primăria Slobozia.

Totodată, pentru organizarea circulaţiei, avertizarea sau îndrumarea participanţilor la trafic, Poliţia Locală Slobozia și Serviciul Rutier al I.P.J Ialomiţa au desfăşurat acţiuni comune de verificare a modului în care este asigurată semnalizarea rutieră pe orizontală și pe verticală, pe arterele de circulaţie din municipiul Slobozia, încheindu-se o notă de constatare pentru sistematizare rutieră, în care au fost identificate segmente şi zone de drum public pe care trebuie să se intervină pentru amplasarea unor indicatoare rutiere de reglementare corespunzătoare situaţiei actuale a traficului sau pentru efectuarea de marcaje rutiere.

„În data de 02.02.2021, polițiștii locali au depistat pe strada Ciprian Porumbescu, patru persoane ce transportau cu un atelaj hipo material lemnos a cărei proveniență nu a putut fi justificată, reieșind ulterior că fusese sustras. A fost sesizată Poliția Municipală care a preluat cazul, prejudiciul fiind recuperat.

În cursul nopților de 4, respectiv 12 februarie 2021, polițiștii locali aflați în patrulă mixtă cu agenți din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat pe raza municipiului doi conducători auto care au condus autovehiculele pe un drum public aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În data de 18.02.2021, în jurul orelor 09:30, am fost sesizați de către un conducător de mijloc de transport în comun cu privire la faptul că în Autogara Slobozia se află două persoane de sex masculin care abordează călătorii pretinzând că sunt polițiști în civil. Polițiștii locali s-au deplasat în zona indicată depistând cele două persoane ce corespundeau descrierii. S-a procedat la efectuarea controlului corporal sumar și al bagajelor, persoanele fiind conduse la sediul Poliției Municipale și preluați de către lucrătorii B.I.C.

În data de 21 februarie 2021, polițiștii locali au depistat în stația maxi-taxi MB13 o persoană de sex feminin ce nu își amintea drumul spre domiciliu, fiind dezorientată. Prin metode specific polițienești, s-a reușit contactarea fiicei sale care ne-a declarat verbal că mama sa, în vârstă de 83 de ani, are pierderi de memorie frecvente”, sunt doar câteva exemple din activitatea polițiștilor locali.