comenzi la domiciliu cliseru.ro

POLIȚIA ÎN ACȚIUNE. Buletin IPJ Ialomița 27 feb. 2013

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2013 | Lege si Ordine

Reţinut de poliţişti după ce a sustras animale, păsări şi obiecte metalice din mai multe gospodării

În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti s-a reuşit identificarea a cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 ani, toţi din municipiul Feteşti, care în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, au sustras din gospodăriile mai multor localnici produse agricole, animale, păsări şi obiecte metalice, fapte aflate în evidenţele poliţiei cu autori necunoscuţi.

Valoarea prejudiciilor cauzate se ridică la peste 10.000 lei, anchetatorii efectuând cercetări pentru recuperarea în totalitate a acestora.

Faţă de unul dintre făptuitori, un tânăr în vârstă de 20 ani, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi, 27 februarie a.c. să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În continuare se desfăşoară activităţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale ale celor în cauză.

Acţiuni preventive pe raza municipiului Urziceni şi a comunei Bărbuleşti

Ieri, 26 februarie a.c., în intervalul orar 16.00 – 22.00, efectivele Poliţiei Municipiului Urziceni şi Secţiei Rurală Jilavele împreună cu jandarmii ialomiţeni au acţionat în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor stradale şi cu violenţă.

Poliţiştii au legitimat peste 100 de persoane, 17 dintre acestea care aveau un comportament suspect au fost verificate în bazele de date ale poliţiei, şi au controlat 7 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 27 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor depăşind suma de 3.000 de lei.

Poliţiştii aflaţi în filtrele rutiere instituite au verificat 76 de autoturisme, într-un caz, alături de măsura principală de aplicare a punctelor amendă, fiind dispusă şi măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare a vehiculului. Totodată a fost reţinut un permis de conducere.

Bugetul statului prejudiciat cu 13.114 lei de administratorul unei unităţi comerciale

Urmare a sesizării Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa efectivele Biroului de Investigare a Fraudelor Urziceni cercetează administratorul unei societăţi comerciale de pe raza comunei Roşiori, pentru încălcarea prevederilor Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Administratorul, un bărbat de 54 ani, din comuna Teiuş, judeţul Dâmboviţa nu a achitat în termenul legal, către bugetul consolidat al statului, contribuţiile fiscale cu reţinere la sursă, aferente salariilor plătite angajaţilor societăţii, creând un prejudiciu bugetului de stat în suma de 13.114 lei.

Suspectul unei infracţiuni de furt calificat depistat de poliţişti

Poliţia Municipiului Urziceni a fost sesizată luni, 25 februarie a.c. despre faptul că persoane necunoscute au sustras din Piaţa Agroalimentară Urziceni, grilaje metalice care acopereau un canal de scurgere.

Poliţiştii au demarat cu operativitate cercetările, făptuitorul  fiind identificat la scurt timp de la săvârşirea faptei în persoana unui bărbat de 43 ani, din municipiul Urziceni.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit Primăriei Municipiului Urziceni.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Mandat executat de poliţişti 

Ieri, 26 februarie a.c., cu ocazia organizării unei acţiuni pe linia executării mandatelor, efective din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti au depistat şi identificat un tânăr de 22 ani din localitate, pe numele căruia Tribunalul Ialomiţa a emis un Mandat de Executare a Pedepsei cu Închisoarea.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia, urmând să execute pedeapsa privativă de libertate de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat.

Minori, suspecţi de furt calificat identificaţi de poliţişti

Doi  minori de 14, respectiv 15 ani, ambii din municipiul Feteşti sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost depistaţi marţi, 26 februarie a.c., în jurul orei 20.30, de către o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, având asupra lor bagaje voluminoase. Poliţiştii au identificat la controlul bagajelor un număr de 19 capace metalice de vizitare a instalaţiei electrice de la stâlpi de iluminat.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că suspecţii au sustras capacele metalice de pe autostrada A2, cu ajutorul unor instrumente ce le aveau asupra lor.

Verificările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA