comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poliția ialomițeană verifică legalitatea activităților din domeniul panificației

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/09/2013 | Lege si Ordine

Poliţia Română a demarat la data de 1 septembrie. o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

De la declanşarea acţiunii, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost efectuate peste 200 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi peste 130 de mijloace de transport.

Au fost depistate 5 infracţiuni şi constatate 55 de sancţiuni contravenţionale.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, la data de 1 septembrie. au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate  controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Astfel, în perioada 1 – 6 septembrie, la nivelul judeţului Ialomiţa, s-au desfăşurat acţiuni la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi.  De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul D.S.V.S.A., D.S.P., D.J.A.D.R., Garda Financiară şi I.S.C.T.R. Ialomiţa.

Cei 104 poliţişti (dintre care 22 de investigare a fraudelor, 38  de ordine publică, 28 rutieri şi 16 de la transporturi), angrenaţi în acţiune, au efectuat 206 controale, dintre care 49 la societăţi comerciale, 21 la persoane fizice, fiind verificate şi 136 mijloace de transport.

Poliţiştii au depistat 5 infracţiuni, dintre care 3 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 2 la Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

De asemenea, au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată şi diferenţa la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 43.180 de lei.

De asemenea, a fost întreruptă activitatea la o unitate de morărit şi panificaţie.

Exemplificăm:

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor efectuează cercetări faţă de un bărbat de 45 de ani, din Slobozia cu privire la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Acesta este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidenţa contabilă toate operaţiunile comerciale derulate cu produse agricole, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul general consolidat al statului, prejudiciul estimat fiind de 240.000 de lei.

Un alt bărbat în vârstă de 36 de ani, din Slobozia este cercetat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, întrucât este suspectat că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale nu a înregistrat în evidenţa contabilă toate operaţiunile comerciale derulate cu produse agricole în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul general consolidat al statului, prejudiciul estimat fiind de 180.000 de lei.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA