comenzi la domiciliu cliseru.ro

Poligonul poliției locale din Slobozia, deschis pentru trageri. S-au stabilit tarifele de utilizare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/08/2019 | Locale Ialomita

Consilierii locali au municipiului Slobozia au aprobat marți, 30 iulie, tariful pentru utilizarea poligonului de tragere acoperit, situat la limita intravilanului municipiului Slobozia, pe DN 2A, de către personalul instituțiilor publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, precum și cel cu atribuții în domeniul asigurării și păstrării ordinii și liniștii publice.

Tariful stabilit este de 100 lei/oră, exceptate de la plata acestuia fiind Poliția locală Slobozia, Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița.
Poligonul, unul de tragere cu armament ușor – pistol, a fost realizat de către Poliția Locală Slobozia în incinta fostului poligon militar. Acesta a fost transmis în anul 2009 în domeniul public al municipiului Slobozia în vederea amenajării unui centru de instruire a personalului din cadrul Serviciului Public de Poliție Comunitară și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Poligonul a fost recepționat anul trecut, autorizat, fiind deja executate exerciții de tragere cu armamentul din dotare de către polițiștii locali.

Deși se dorește punerea poligonului și la dispoziția persoanelor fizice sau juridice, în scopul executării tragerilor de exercițiu, cu armamentul propriu, exerciții impuse de lege pentru păstrarea dreptului de deținere a armamentului destinat protecției și apărării, deocamdată nu este posibilă o astfel de activitate.

„Am considerat că persoanele fizice sau juridice vor putea fi luate în calcul în condițiile în care vom vedea maniera concretă în care poate funcționa, a ne acoperi cheltuielile, urmând a stabili o modalitate de lucru și un tarif pentru aceștia. Având în vedere faptul că au un alt statut, se impun alte condiții de lucru în poligon. Am propus utilizarea poligonului nostru în mod gratuit de către poliția județeană și de către ISU. Celelalte entități, polițiile locale din alte localități sau județe vor achita acest tarif”, a declarat Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia.

În județul Ialomița există un singur poligon militar, sau denumit poligon militar, neavând vreo amenajare specifică, la Ciulnița, accesul în acea zonă fiind, însă, extraordinar de dificil. Cel mai apropiat poligon deschis, amenajat, aparține Jandarmeriei, este la Fetești, și se poate utiliza tot cu taxă de către alte structuri. Însă, un poligon închis între Constanța și București nu este niciunul.