comenzi la domiciliu cliseru.ro

Podul peste râul Prahova (Dridu-Moldoveni-Adâncata) nu va fi reabilitat curând

Lucrările de consolidare și reabilitare a podului peste râul Prahova, în zona satului Patru Frați, comuna Adâncata (între localitățile Dridu, Moldoveni, Adâncata), DJ 101, vor fi sistate multe luni de acum încolo, asta după ce societatea care ar fi trebuit să efectueze aceste lucrări a intrat în insolvență.

pod dridu

Până în prezent, Teloxim Con București nu a reușit decât să-și pregătească terenul pentru principala intervenție la pod, respectiv realizarea unei platforme cu planplanșe, pentru utilaje, în opinia reprezentanților C.J., reprezentând sub 20% din lucrare. Pe 19 septembrie, însă, a înștiințat Consiliul Județean că instanța a dispus deschiderea procedurii de insolvență, activitatea firmei fiind administrată de un administrator special, sub supravegherea unui administrator judiciar. Ca urmare, pe 29 septembrie, Consiliul Județean Ialomița a notificat societatea că intenționează să rezilieze contractul.

Contractul cu Teloxim Con București, societatea care ar fi trebuit să finalizeze lucrările la acest pod în vara anului 2015, a fost semnat în aprilie 2013, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis un an mai târziu, respectiv la 1 aprilie 2014.

De atunci, circulația pietonală și rutieră a fost închisă pe DJ 101 (de la km 52), rutele ocolitoare, destul de greoaie, nesemnalizate corespunzător și care lungesc traseul cu aproximativ 20 de kilometri, fiind un calvar. Și așa va fi multe luni de acum încolo.

„(…) Noi le-am notificat intenția noastră de a rezilia contractul pentru a putea clarifica stadiul fizic al obiectivului și restul de executat, pentru a selecta un alt partener. Problema cea mai complicată este legată de această iarnă și de lucrările de conservare pe care proiectantul le-a nominalizat. Au fost executate lucrări, au costat bani, sunt lucruri extrem de complicate. Nu în ultimul rând, există o nemulțumire din partea cetățenilor din zonă. Decizia pe care am luat-o a fost îndelung cântărită. Considerăm că avem nevoie de rezolvarea de urgență a problemei legate de lucrările de conservare și realizare a punții pietonale recomandată de proiectant pentru a asigura traficul pietonal al celor care utilizează podul. Vin cu mașinile până pe malul stâng și îi așteaptă mașinile pe malul drept. Nu cred că vom avea blocaje. Conducerea de la Teloxim a apreciat că nu are capacitatea de a continua acest proiect, iar cea mai bună decizie a fost notificarea voinței noastre de reziliere a contractului, deși acest lucru înseamnă un mare deficit pentru Consiliul Județean, pentru cetățenii acestui județ”, preciza președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, în cadrul unei conferințe de presă.

Așadar, reprezentanții C.J. au solicitat rezilierea de drept a contractului începând cu 10 octombrie 2014, dar și plata sumei de 30.026 lei, reprezentând contravaloarea majorărilor de întârziere calculate la valoarea lucrărilor neexecutate până la data rezilierii, conform graficului de execuție.

În perioada următoare se va încerca redarea circulației pietonale până la data preluării lucrărilor de către un nou executant, dar asta după ce experții vor decide cât este de sigur.

Mai multe articole de la obiectiv.net: