comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNŢCD salută decizia Curţii Constituţionale de a retrimite în Parlament proiectul USL de revizuire a Constituţiei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/02/2014 | Stiri nationale

PNŢCD salută decizia Curţii Constituţionale de a retrimite în Parlament proiectul USL de revizuire a Constituţiei, un veritabil atentat al USL la adresa statului de drept.

pntcdRomânia are nevoie de o nouă Constituţie, care să o înlocuiască pe cea lui Ion Iliescu, din 1991.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) salută decizia Curţii Constituţionale de a retrimite în Parlament proiectul USL de revizuire a Constituţiei.

În acelaşi timp, PNŢCD cere oprirea acestui veritabil atentat la statul de drept, încercat de USL prin proiectul noii Constituţii, proiect care nu serveşte cetăţenilor români, ci doar intereselor personale şi de grup ale celor două partide care formează actuala coaliţie de guvernare.

Totodată, PNŢCD consideră că România are nevoie de o nouă Constituţie, care să înlocuiască pe cea a lui Ion Iliescu, din 1991, în vigoare şi astăzi, şi care să reaşeze raporturile dintre cetăţean şi instituţiile statului pe alte baze decât cele pe care le-a aşezat Ion Iliescu, în urmă cu 23 de ani.

Faptul că judecătorii Curţii Constituţionale au respins 26 de articole şi aliniate din proiectul de reviziure a Constituţiei demonstrează, fără drept de apel, incompetenţa, reaua-credinţă şi dezinteresul actualilor guvernanţi pentru Legea fundamentală a țării. În fapt, USL a promovat o Constituţie de partid, şi nu o Constituţie pentru români, de natură să modernizeze statul.

USL demonstrează, încă o dată, că scopul înfiinţării acestei construcţii politice este unul singur: protejarea penalilor care fac parte din clientela politică a PSD şi PNL. De aceea, PNŢCD, consideră că, atât timp cât USL va fi la putere, atacurile la statul de drept nu doar că vor continua, dar se vor intensifica, din disperarea celor două partide de a păstra, cu orice preţ, puterea.

AURELIAN PAVELESCU
Președintele PARTIDULUI NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN DEMOCRAT
17.02.2014