PNȚCD: Guvernul de stânga al USL fură din banii românilor care produc valoare adăugată pentru a da cea mai mare pomană electorală din istorie – 1 miliard de euro

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

pntcd

Intenția Guvernului de a finanţa din bani publici ratele la credite, timp de doi ani, pentru persoanele fizice ale căror venituri se situează sub salariul mediu net, de 1600 RON, este o măsură populistă, cu efecte catastrofale pentru economie, o insultă la adresa oamenilor care produc valoare adăugată în această ţară.

Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat (PNȚCD) consideră intenția Guvernului de a finanţa din bani publici ratele la credite, timp de doi ani, pentru persoanele fizice ale căror venituri se situează sub salariul mediu net, de 1600 RON,  o măsură populistă, cu efecte catastrofale pentru economie, o insultă la adresa oamenilor care produc valoare adăugată în această ţară.

Puterea USL împarte cea mai mare pomană electorală din istorie, bani obţinuţi din buzunarele românilor care muncesc.  Practic, prin această măsură, 3 milioane de români vor plăti ratele unui milion, fără ca aceşti oameni  să îşi fi dat acordul pentru acest lucru. Totodată, această decizie aberantă, va creşte evaziunea fiscală, mulţi români fiind tentaţi să îşi diminueze veniturile declarate pentru a obţine credite finanţate de stat.

Prin acest tip de măsuri, Guvernul face dovada incompetenței sale. USL nu este capabil să promoveze un set de măsuri economice, care să creeze dezvoltare economică reală, preferând, pentru a-și masca incapacitatea, să adopte măsuri prin care să cumpere voturi și care, în fapt, nu duc decât la slabirea unei economii și așa aflate în declin.

PNȚCD consideră că numai printr-o strategie economică de dreapta, care să susţină micii întreprinzători și să-i încurajeze pe cei care produc, România are șansa de a scăpa de haosul si declinul economic în este acum adusă de USL.

comunica de presă:  Departamentul de Comunicare al PNŢCD