comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL solicită PSD să-şi desemneze candidatul la Primăria Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/09/2011 | Locale Ialomita

Organizația Județeană Ialomiţa a Partidului Național Liberal a susținut, miercuri, o conferință de presă. O noutate, am putea spune, după o lungă perioadă de absență, deși în urmă cu câteva luni anunțaseră că săptămânal vor fi prezenți în viața publică. Se pare, însă, că în toată această perioadă nu au stat degeaba. Au făcut sondaje de opinie, s-au dumirit cât de cât cu privire la rezultatele acestora, iar acum s-au hotărât să le facă publice, ca de altfel și anumite opinii cu privire la alte partide și candidații lor.

pnl slobozia

După cum bine știm, PNL și PSD vor merge împreună la alegeri sub umbrela USL. Teoretic. Practic, fiecare va face tot posibilul să-și impună candidatul. În condițiile în care PSD Ialomița nu a anunțat oficial ce candidat susține, chiar dacă în urma sondajelor actualul primar Gabi Ionașcu se menține pe prima poziție, cei de la PNL s-au hotărât să-l anunțe clar pe Ioan Martin ca și candidat, deși în urma sondajelor a ieșit pe locul II.
Potrivit președintelui PNL Ialomița, Ioan Martin, media sondajelor efectuate de partide în prima jumătate a anului plasează atât partidul cât și pe viitorul candidat la primărie pe primul loc la Fetești și la Urziceni, iar la Slobozia pe locul II.
PNL mizează pe nehotărâți, ca de altfel toate partidele, președintele susținând că aici au o şansă foarte mare.
„Rezultatul ne obligă și ne motivează în același timp, în sensul de a ne impune viziunea noastră pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ. Avem în elaborare un plan pentru administrația locală pe care îl vom discuta cu colegii de la PSD în cadrul USL. Dânșii sper că vor ține cont și de punctele noastre. Suntem deja în negocieri ca acest plan să fie implementat din acest an și să nu mai așteptăm un an până la alegeri. Planul se referă la o analiză pertinentă a dezvoltării economice a municipiului, în sensul că toată activitatea economică a picat, avem un deficit major de locuri de muncă, iar într-un fel sau altul trebuie să găsim o metodă să promovăm oportunitățile și avantajele municipiului. Avem mare nevoie de investiții private care să genereze locuri de muncă stabile și cu taxe plătite la stat”, declara președintele PNL Ialomița.
Chiar dacă subiectul este „puțin desumflat”, așa cum afirma Ioan Martin, este „singura modalitate de a dezmorți și vitaliza zona, pentru că în ultimii 20 de ani Slobozia este un bolnav cronic. Încet și sigur se duce în jos”.
„Trebuie și vom avea un rol activ referitor la municipiul Slobozia, avem un plan pe care vom insista să îl punem în aplicare ori ca și candidat la primărie ori ca și candidați la fotoliile de viceprimari. Depinde cum ne vom impune, depinde ce audiențe vom avea în actualele și viitoarele sondaje și cât de pertinent va fi programul nostru”, a mai spus acesta.
În cazul în care liberalii nu vor obţine mare lucru din colaborarea cu PSD, aceştia susțin că singura condiție pe care o impune PSD-ului este un program vital pentru municipiul Slobozia și nominalizarea cât mai curând a unui candidat care să aibă capacitatea implementării unui astfel de program.
Vrem să știm care este candidatul PSD-ului

Aşadar, Ioan Martin a fost declarat candidatul PNL la primăria municipiului Slobozia, deși locul este adjudecat de PSD, ca de altfel și la Consiliul Județean.
Mihai Emilian, președintele PNL Slobozia, spunea că, în principiu, organizația PNL Slobozia consideră normală decizia luată de președinții Ponta și Antonescu referitoare la repartizarea unor funcţii PSD-ului în județul Ialomița și municipiul Slobozia, dar nu îi va da dreptate vizavi de faptul că „eu ieri am stat toată ziua fără apă”.
„Privite brut datele, era o decizie absolut normală ca la președinția Consiliului Județean candidatul să fie PSD, iar candidatul la primăria Slobozia să fie tot PSD. Din punctul acesta de vedere, organizația PNL Slobozia nu contestă și nu va contesta candidatura USL referitor la cele două posturi. Problema noastră este referitoare la desemnarea candidatului din partea PSD. Personal, am așteptat două – trei săptămâni o întâlnire cu membrii organizației PSD. Lucru care nu s-a întâmplat. Ca atare, această conferință are rolul ei. Adică, noi trebuie să luăm o decizie ce vrem să facem cu orașul ăsta. (…)

mihai emilian
Mihai Emilian

La ora actuală, Ionașcu nu este candidatul PSD”, a precizat Mihai Emilian.

În urma sondajelor, se pare că organizația PNL Slobozia s-a stabilizat undeva la 20% în preferinţele electoratului, liberalii recunoscând faptul că PSD are peste 40%. (…).
„Noi ne pregătim în continuare de alegeri, urmând ca PSD să-și prezinte oferta lor până înainte de alegeri. Nu vreau să am surpriza că înainte de alegeri nu am candidat. Noi pregătim candidatul pentru postul de primar, respectiv pe domnul Martin și îl implicăm în această campanie. Domnul Martin va decide în primăvara viitoare dacă va merge sau nu mai departe, în funcție de sondajele de la data respectivă”, a adăugat Mihai Emilian.
Atât Ioan Martin cât și Mihai Emilian au vorbit și despre proiectele privind apa furnizată în Slobozia, dorind să aibă un rol activ în rezolvarea acestei probleme.
În concluzie, PNL afirma că este posibil să apeleze în campania electorală la aceleași metode aplicate de ani de zile de către alte partide, inclusiv mici, bere, pachete, pachețele…

Să înceapă circul!!!!