comenzi la domiciliu cliseru.ro

Liberalii încep să se mobilizeze. Ministrul Daniel Barbu: „Suntem doar niște locuitori de la marginea UE”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/07/2013 | Locale Ialomita

Ministrul Culturii și Cultelor, liberalul Daniel Barbu, s-a aflat joi, 4 iulie, la Slobozia, unde a participat la o întâlnire politică în vederea discutării strategiei PNL cu privire la viitoarele competiții electorale, dar și legat de anumite chestiuni organizatorice la nivel de filială.

PNL - slobozia - conferinta presaAcesta a susținut și o conferință de presă, la care au participat președintele PNL Ialomița, Ioan Martin, deputatul Cristina Pocora, primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu, și viceprimarul municipiului Slobozia, Cezar Zamfir.

Ideea principală desprinsă din discursul liberalului a fost aceea că trebuie sunată goarna pentru mobilizarea organizațiilor locale și, implicit, a electoratului, în vederea pregătirii celor trei competiții electorale: referendumul pentru revizuirea Constituției, alegerile europarlamentare și cele prezidențiale.

Daniel Barbu - ministrul culturii si cultelor„Va fi o perioadă de mobilizare a tuturor organizațiilor noastre, pentru cele trei obiective pe care le avem. Două sunt foarte clare, iar cel de-al treilea, din cauza deciziei Curții Constituționale, are aproximații tactice în clipa de față și mă refer la referendumul pentru revizuirea Constituției. (…) Mai degrabă vom examina meritele tuturor ipotezelor formulate, fie pe un cvorum de 50% în toamnă, fie așteptăm anul viitor și facem un referendum cu un cvorum mai mic, împreună cu alegerile prezidențiale. Vom trece în revistă avantajele și dezavantajele pentru fiecare dintre ipoteze. În ceea ce privește alegerile europarlamentare și prezidențiale, cunoaștem calendarul și trebuie să ne uităm împreună la modul în care suntem pregătiți să mobilizăm electoratul. Cele două alegeri sunt de nedespărțit, deși se vor petrece la câteva luni distanță”, spunea Daniel Barbu.

Totodată, ministrul s-a arătat oarecum revoltat de faptul că noi, românii, suntem doar niște locuitori de la marginea UE care trebuie să răspundă unor mesaje sau directive care ni se trimit de la Bruxelles. Pentru ca noi să avem un cuvânt de spus, ministrul susține că trebuie să fim mai energici, să participăm noi înșine la construcția europeană, pentru că avem destule resurse de inteligență, de imaginație organizațională și instituțională.

Principalele modificări aduse Constituției, subliniate de Daniel Barbu, ar fi întărirea drepturilor și libertăților cetățenilor, o mai bună funcționare a justiției, dar și necesitatea ca statul să-și plătească obligațiile financiare, la fel ca agenții economici privați.
Liberalii vor, însă, în perioada următoare, să informeze cât mai bine cetățenii cu privire la modificările aduse Constituției, pentru a-i convinge de importanța prezentării la vot în număr cât mai mare.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️