comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL și USR PLUS, uniți pentru Slobozia. Ciprian Bocioagă și-a retras candidatura pentru a-l susține pe Dragoș Soare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/08/2020 | Politica

PNL și USR PLUS, uniți pentru Slobozia. Ciprian Bocioagă și-a retras candidatura pentru a-l susține pe Dragoș Soare

PNL și USR PLUS vor merge la alegerile locale din 27 septembrie „Uniți pentru Slobozia”, obiectivul fiind acela de a învinge candidații partidelor de stânga și a da „o șansă Sloboziei de a trece în altă eră”. În acest sens, cei din USR PLUS și-au retras candidatul la Primăria Slobozia, pe Ciprian Bocioagă, și vor susține candidatul PNL, pe Dragoș Soare.

USR PLUS rămâne, însă, în competiția electorală cu candidați pentru Consiliul Local Slobozia, pentru Consiliul Județean, atât la președinție cât și la consilieri, dar și în celelalte localități ale județului. Alianța formată astăzi, 19 august, este doar pentru susținerea candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Slobozia.

Octavian Savoiu
Octavian Săvoiu

„Am pus în balanță șansele pe care noi, împreună cu candidatul nostru la Primăria Slobozia, le avem cu candidatul Ciprian Bocioagă, în condițiile în care alegerile sunt într-un singur tur. Această discuție nu o mai aveam dacă alegerile ar fi avut loc în două tururi, pentru că aveam șansa noastră, pe care o jucam până la capăt, dar din păcate un singur tur de alegeri ne arată că nu suntem în poll-position. În același timp, noi împărțim cu candidatul PNL Dragoș Soare un electorat comun. Întrebarea în cadrul Alianței a fost dacă mergem mai departe și să ne jucăm șansa, una reală, dar nu cumva cu șansa aceasta pe care noi o jucăm, nu cumva jucăm șansa Sloboziei de a trece într-o altă eră, de a ieși din era PSD? Și atunci am luat decizia pe care astăzi dorim să v-o comunicăm, aceea de a retrage candidatura lui Ciprian. Decizia noastră este ca Dragoș Soare să fie susținut de Alianța USR PLUS în Slobozia. Alianța USR PLUS va merge cu liste în Consiliul Local. Și credem noi că aceasta este o decizie corectă. Am discutat această problemă de două-trei săptămâni, am întors-o pe toate părțile, pentru că a fost o decizie teribil de grea. Dar eu cred că a fost o decizie corectă, în primul rând pentru noi, cei care ne-am înscris în USR PLUS, care am promis că atunci când vom face pasul către politică nu o vom face pentru funcții, nu o vom face ca să-i schimbăm pe ai lor cu ai noștri, ci o vom face ca să dorim binele cetățeanului. Iar în momentul de față o altă alegere ar fi pus în pericol schimbarea pe care cetățenii o așteaptă la Slobozia. Și credem noi că este o alegere corectă față de cetățeni. (…) Nu vă ascund că avem temerile noastre, războiul nostru de-abia acum începe, lupta USR PLUS pentru Slobozia de-abia de acum începe. Susținem candidatul Dragoș Soare, considerăm că el este schimbarea, în schimb, garanția schimbării vor fi consilierii USR PLUS din Consiliul Local”, a declarat Octavian Săvoiu, președintele PLUS Ialomița.

Ciprian Bocioagă le-a mulțumit tuturor celor care au semnat pentru ca el și candidații USR PLUS să poată participa la aceste alegeri, colegilor, dar și presei și i-a asigurat că nu a abandonat lupta.

Ciprian Bocioaga
Ciprian Bocioagă

„Am luat decizia de a nu mai candida, deoarece eu consider că aș fi sporit șansele stângii în acest scrutin. Cea mai importantă schimbare a noastră ca oraș va fi să scăpăm de administrația PSD, o administrație coruptă și incompetentă. Dacă nu vom reuși acest lucru, temerea mea este că nu vom schimba nimic în acest oraș. Am decis să-l susțin pe Dragoș Soare la funcția de primar al Sloboziei, dar asta nu înseamnă că susțin și PNL. Îl susțin pe Dragoș Soare la funcția de primar al municipiului Slobozia. Contrar la ce se va spune, eu nu am cerut nimic, nu am negociat nimic pentru mine personal. Este foarte important să subliniez acest lucru, pentru că deja am auzit câteva discuții în spațiul public. Nu vreau să las de înțeles că abandonez sau că mă retrag. Voi continua această luptă în calitate de consilier local din partea USR PLUS. Mesajul pentru slobozeni este de a vota candidatul PNL la funcția de primar al municipiului, iar la lista de consilieri USR PLUS”, a declarat Ciprian Bocioagă.

Dragoș Soare, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Slobozia, a mulțumit tuturor pentru susținere, considerând acest moment unul „de mare maturitate al colegilor și prietenilor din USR PLUS”.

Dragos Soare
Dragoș Soare

„Sacrificiul pe care îl face astăzi USR-PLUS retrăgându-și candidatul pentru Primăria Slobozia este unul de o maturitate politică deosebită. Este o decizie cântărită cu atenție, având doar interesul orașului nostru în vedere. Au lăsat deoparte orgolii, au lăsat deoparte dorințe personale, au lăsat deoparte ideea și gândul cu care au pornit la drum, și au venit lângă noi, am făcut o alianță „Uniți pentru Slobozia”, ne unim forțele, pentru că ne dorim să facem schimbarea în Slobozia. Și nu o putem face decât uniți. (…) Vedem că în ultimii 16 ani avem patru candidați diferiți. Nu a venit nimeni cu un proiect pe 10 ani. Proiectul nostru este pe 10 ani cel puțin. Este proiectul acestei echipe.(…) Eu voi merge și voi susține atât echipa de consilieri a PNL cât și echipa de consilieri a USR PLUS. Pentru că avem nevoie să facem majoritate, pentru că nu este suficient ca Dragoș Soare să iasă primar. Este imperios necesar ca Dragoș Soare să aibă o majoritate sănătoasă la cap și responsabilă. Această majoritate trebuie asigurată de PNL și USR PLUS. (…) Este un moment de mare intensitate și de mare responsabilitate. Pentru mine este o presiune suplimentară să nu dezamăgesc susținătorii pe care îi avem noi, la PNL, iar acum trebuie să demonstrez că susținerea celor din USR nu a fost în zadar. Trebuie să câștigăm. Cu proiecte serioase pentru oameni, cu o direcție serioasă și responsabilă, iar peste patru ani să ne întâlnim și să arătăm ce am reușit să facem (…)”, a declarat Dragoș Soare.

De asemenea, Alexandru Horhocea, președintele USR Slobozia și candidat la președinția Consiliului Județean Ialomița, a admis că proiectele comune pentru Slobozia i-au determinat să-l susțină pe Dragoș Soare la funcția de primar, chiar dacă nu le-a fost ușor să-și retragă candidatul, sperând totodată ca și în Consiliul Județean să facă echipă alături de PNL

Alexandru Horhoceaa
Alexandru Horhocea

„Vom urmări ca proiectele comune pe care le avem să se îndeplinească, vom propune proiecte în Consiliul Local, în Consiliul Județean, avem susținerea lui Dragoș că vom merge într-o direcție pozitivă, ne vom asigura ca banul public să fie cheltuit pe proiecte viabile pentru societate, nu așa cum am văzut că au fost irosiți până acum, pe proiecte faraonice,  pe care PSD încă ni le livrează”, a adăugat Alexandru Horhocea.