comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL Ialomița își aduce primarii înapoi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/03/2016 | Politica

Consolidarea echipei PNL Ialomița reprezintă principalul obiectiv al organizației în această perioadă, după ce în ultimele luni au existat tot felul de fluctuații politice, în general legate de „aripa PDL”.

tinel gheorghe pnl primari salcioara si barcanestiGheorghe Tinel, copreședintele PNL Ialomița, încearcă să arate că numirea sa la conducerea organizației a reprezentat un avantaj, chiar dacă inițial mulți au crezut că PNL (aripa PDL) se va dezintegra din cauza lui.

După ce primarii din Manasia și Sărățeni au anunțat recent că vor lucra în echipă cu Gheorghe Tinel și vor candida sub sigla PNL – după ce inițial se aflau în echipa celor răzvrătiți – săptămâna trecută alți doi primari își reafirmă loialitatea față de PNL, unul dintre ei revenind în echipă după ce trecuse la PSD, pe Ordonanța 55.

„Pentru că Ordonanța în cauză a fost declarată neconstituțională și în momentul de față nu se mai aplică, nu mai există temei legal pentru cei care au plecat din partid să nu poată avea propriile lor alegeri. Celor care au avut dubii că echipa PNL se va slăbi, le transmit că s-au înșelat și s-au grăbit să emită concluzii greșite. Lângă mine se află doi primari de marcă ai partidului, Frițu Ionel, edilul comunei Sălcioara, și Daniel Popa, edilul localității Bărcănești. Întoarcerea celui de pe urmă în rândurile noastre arată faptul că Partidul Social Democrat Ialomița se slăbește din temelii și spun acest lucru pentru că îl vor mai urma și alții”, susține copreședintele Tinel Gheorghe.

Cel care a făcut pasul și s-a reîntors din PSD la PNL (după ce în 2012 a candidat pe listele API – PDL) este Daniel Popa, primarul comunei Bărcănești.

“Sunt primar ales pe listele PDL, am activat ani de-a rândul în acest partid și s-au vehiculat foarte multe lucruri neadevărate despre plecarea mea la PSD. Țin să precizez că am avut o relație foarte bună cu domnul deputat Tinel, este un luptător și sunt convins că va reuși să coaguleze forțele de dreapta în Ialomița astfel încât, pentru prima dată după atâția ani, județul nostru să nu mai fie unul roșu. Mă reîntorc în partid și sunt convins că împreună vom schimba foarte multe, astfel încât să le oferim cetățenilor ceea ce își doresc cu adevărat, pentru că actualul trend nu mai este cel dorit. Ne dorim să avem o nouă clasă politică așa cum ne solicită oamenii”, a precizat Daniel Popa, primarul comunei Bărcănești.

În ceea ce-l privește pe edilul comunei Sălcioara, Ionel Frițu, acesta și-a reafirmat sprijinul pentru PNL, susținând că nu va părăsi echipa și că va lucra împreună cu deputatul Tinel. Trebuie să mai spunem că în 2012, primarul comunei Sălcioara a trecut de la PSD la PDL chiar înainte de alegerile locale.

“La prima vedere și la prima discuție pe care am avut-o cu domnul deputat i-am spus că o să merg alături de domnia sa pentru că mie îmi plac oamenii serioși, oamenii care vor să ajute comunitățile noastre, în special cele din mediul rural, și am primit promisiunea dânsului că o să mergem înainte, împreună. L-am asigurat la rândul meu de tot sprijinul și că o să-l urmez și la bine și la greu, astfel că se poate baza pe mine la toate alegerile. Voi fi alături de domnul copreședinte cu toată echipa de consilieri”, a conchis Ionel Frițu, edilul localității Sălcioara.