comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL Ialomița acuză: „Discriminare pe criterii etnice în alocarea banilor prin PNDL2”

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a reclamat vineri, 11 august, într-o conferință de presă, faptul că banii prin PNDL 2 au fost împărțiți discriminatoriu de PSD în judeţul Ialomiţa, în special prin discriminare pe criterii etnice, dar și alocarea pe note conceptuale.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

 „PNL este revoltat de modul cum au fost alocați banii. Dacă existau suspiciuni înainte că va fi într-adevăr o alocare discreționară, fără niciun fel de criteriu stabilit anterior, acum avem confirmarea. Nu se poate să ai localități în Ialomița care să nu primească niciun proiect. Trebuie să fi nebun. Nu se poate să nu dai la Bărbulești niciun proiect, să nu aprobi niciun proiect. O comunitate de peste 6.000 de locuitori. Asta în afară de faptul că este exclusiv o chestiune care ține de discriminare. Și nu politică. Bănuiesc că lucrurile deja capătă alt sens în alocarea resurselor financiare în județul Ialomița. Că vrem, că nu vrem, Bărbulești face parte din harta județului Ialomița și trebuie să se dezvolte ca alte localități. Cum să scoți o localitate din mizerie, din noroi, dacă tu nu-i dai niciun leu. Este incredibil ce se întâmplă”, spunea acesta, precizând că au fost depuse proiecte pe infrastructură rutieră.

În opinia președintelui PNL Ialomița, discriminarea merge chiar mai departe, la Fierbinţi-Târg.

„Deşi în campania electorală din iunie 2017 se perindau toţi miniştrii pesedişti susţinând candidatul PSD şi promiţând că toate proiectele vor fi aprobate, mai ales cel de infrastructură rutieră, după alegeri, când PSD a pierdut primăria, doamna Sevil Shhaideh – cetăţean român de etnie turcă, probabil la sugestia fostului primar din Fierbinţi – cetăţean român de etnie turcă, „uită” promisiunea din campanie şi nu mai aprobă proiectul. Ce să înțeleg eu, că este discriminare pe criterii etnice? Cu o populație de peste 4.000 de locuitori, nu mai primește bani pe proiectul de infrastructură rutieră pentru că nu a câștigat un PSD-ist de etnie turcă acolo? Ministrul fiind de etnie turcă? Asta să înțeleg eu? (…) Asta este o formă de șantaj politic”, a mai declarat Tinel Gheorghe.

Acesta a mai făcut referire și la proiectele depuse de comuna Ion Roată, dar care au fost excluse de la alocarea bugetară prin PNDL 2, dar și de Roșiori, care are proiecte depuse tot pe infrastructura rutieră, însă nu au fost acceptate.

„După părerea mea, lăsând la o parte faptul că nu vor fi finanțate, pentru că este imposibil să faci SF-uri și PT-uri până în noiembrie- decembrie, chestiunea asta cu notele conceptuale a fost praf în ochi. A, vor fi finanțate unele, dar exclusiv cele pe criterii politice”, a mai spus președintele PNL Ialomița.

Acesta a mai vorbit și despre podul de la Dridu, care în opinia sa „va îngropa administrația PSD, așa cum a făcut-o groapa de la Slobozia”, despre „asfaltarea unor drumuri către nicăieri” (strada Sudului din Slobozia), în timp ce alte drumuri din Slobozia sunt pline de gropi, dar și despre alte subiecte.

Mai multe articole de la obiectiv.net: