comenzi la domiciliu cliseru.ro

,,PNL caută soluții legislative pentru confiscarea bunurilor dobândite din infracțiuni”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2015 | Politica

Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal va organiza o dezbatere publică, intitulată „Ce soluție națională vom adopta pentru confiscarea bunurilor dobândite din infracțiuni”, care va avea loc joi, 5 martie 2015, începând cu ora 11:00, în sala Grupului PNL din Camera Deputaților, a anunțat joi, 26 februarie 2015, într-o conferință de presă, deputatul PNL Cristina Pocora, purtător de cuvânt al Grupului PNL din Camera Deputaților.

PNL consideră oportun să aducă la masa discuțiilor toate organismele implicate și interesate de acest subiect, în contextul în care România trebuie să pună în aplicare actele cu putere de lege şi actele administrative necesare pentru a se putea conforma Directivei 2014/42/UE privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană până la data de 4 octombrie 2015, dar și în acord cu Deciziile Curţii Constituţionale care vizează acest aspect.

PNL consideră că este de o importanță majoră găsirea celor mai bune soluții pentru eficientizarea mecanismului de recuperare a prejudiciilor. De aceea, la această dezbatere, PNL invită pe lângă toate instituțiile abilitate, toate Grupurile Parlamentare, Comisiile de buget, finanțe, bănci și Comisiile Juridice ale Parlamentului, dar și reprezentanți ai ambasadelor.

Demersul Partidului Național Liberal marchează necesitatea unei consultări largi cu privire la găsirea celei mai bune soluţii legislative la nivel naţional pe acest subiect.

Deputat PNL Cristina Pocora, Purtător de Cuvânt al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților