livrari la domiciliu

PNL a editat „Cartea Neagră a PSD” – o carte „fascinantă”, dar inutilă

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a prezentat recent, în cadrul unei conferințe de presă, o analiză a liberalilor privind guvernarea PSD-ALDE în anul 2017.

Această analiză a fost transpusă într-o carte de nu mai puțin de 226 de pagini, „Cartea Neagră a PSD”, cu titlul „2017 – un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor”.

Dacă această urmărire a îndeplinirii promisiunilor PSD-ALDE ar fi fost făcută la timp, iar Opoziția ar fi făcut opoziție, poate că rezultatul ar fi fost altul. Dar să cheltui o grămadă de bani să editezi o carte, care cântărește un kilogram, în care să faci analiza politicilor publice, pare fără rost. Oare o astfel de carte va ajunge să fie citită „noaptea la culcare” și înțeleasă de cei mai mulți? Să fim serioși… Aceste politici, de multe ori păguboase și haotice, nu au fost înțelese decât în momentul în care au afectat anumite categorii sociale. Iar atunci revolta a fost la nivelul acelor categorii sociale. Faptul că multe dintre promisiunile electorale nu au fost puse în practică era de așteptat. Cine a crezut că acestea vor face „să curgă numai lapte și miere” a fost naiv. Tot naiv a fost și acela care a crezut și în promisiunea șefului de partid, și anume aceea că va pleca din funcție în cazul în care programul de guvernare nu va fi respectat „din scoarță în scoarță”. Am asistat cu toții la schimbări de guverne, de prim-miniștri, de miniștri, de șefi și șefuleți, la cum s-au creat scandaluri, cum s-au schimbat legi, cum s-au dat ordonanțe peste ordonanțe, cum au fost retrase proiecte, într-un cuvânt, cum ne-au bulversat pe toți cu mii de schimbări legislative. Față de toate aceste „experimente pesediste”, Opoziția a fost anemică, cea mai mare parte a populației a fost inertă, iar lucrurile au mers mai departe, cu mici excepții.

Președintele PNL Ialomița susținea că liberalii nu au alte pârghii să atragă atenția asupra acestor nereguli și „să țină sub control activitatea guvernului” decât prin interpelări, moțiuni, declarații, întrebări…și, mai nou, prin editarea de cărți.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„Ce să facă Partidul Național Liberal? Să iasă cu furca în stradă să facă răscoală, să facă revoluție? Acestea sunt pârghiile democratice, așa trebuie să ne batem, în Parlamentul României. Și nu facem altceva acum decât să aducem în atenția opiniei publice toate minciunile pesediste pe care, cu regret o spun, și o parte a presei ialomițene le-a susținut. Și acum efectele se văd. Și o ducem din ce în ce mai rău. Paradoxal, cu o creștere economică de peste 7%, o ducem din ce în ce mai rău. Pentru că acea creștere economică este nesustenabilă, ci bazată pe consum, nu pe dezvoltare”, declara Gheorghe Tinel.

Cam așa se prezintă Opoziția, editând cărți „fascinante”, dar inutile, dând impresia că le pasă de România și cetățenii săi, iar Puterea editează ziare, la fel de inutile, în care se laudă…dorind să lase aceeași impresie asupra populației. În realitate, interesele politicienilor au fost și vor fi mereu altele, revenind „la origini” numai în anii electorali.