comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL a depus dosarele cu candidaturile la Consiliul Județean. Cine va candida la Urziceni?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/04/2016 | Politica

Partidul Național Liberal, organizația județeană Ialomița, a depus marți, 26 aprilie, la Biroul Electoral Județean, dosarele cu candidaturile pentru Consiliul Județean Ialomița.

Lista este deschisă de Gheorghe Tinel, fiind urmat de șase primari, respectiv Gheorghe Catrinoiu, Eugen Tocileanu, Ion Mihai, Ghiță Mihai, Popa Daniel și Alexandru Dinu, de actualul consilier județean Luminița Barcari, inspector școlar general, dar și de alți reprezentanți din învățământ sau ai mediului de afaceri.

„Sunt oameni care au muncit în PNL de mulți ani, oameni pe care partidul îi recompensează prin reprezentarea pe lista de consilieri județeni și pentru a face cinste acestui partid prin munca pe care au depus-o și pe care o vor depune, oferindu-le posturi eligibile la foarte mulți dintre ei. Eu sper ca toate cele 31 să fie locuri eligibile pentru PNL. Dar care va fi zestrea efectivă vom vedea în 5 iunie, ora 21.00. Vom vedea după ce vom trage linie și după volumul de muncă al PNL pe care îl va depune în perioada următoare. Anul acesta PNL închide cercul la alegerile locale, adică depune candidaturi complete de primari, în cele 66 de localități, candidaturi complete la lista consilierilor locali, cu excepția a două localități, unde sunt liste incomplete la consilieri locali. Au fost mari probleme în a identifica potențialii candidați pentru că au existat presiuni, la Rădulești și Armășești. La Armășești am avut o problemă prin plecarea „in corpore” a organizației locale la PSD, iar la Rădulești, vechea problemă în care primarul în funcție și-a creat prostul obicei de a genera sentimentul populației că el a cumpărat localitatea”, a declarat Gheorghe Tinel, la depunerea candidaturilor.

O problemă „netranșată” încă este la Urziceni. Deși PNL anunțase drept candidat pe viceprimarul Cristea Nicolae, se pare că actualul primar Constantin Sava își va depune candidatura. Nu se știe, însă, dacă o va face independent sau din partea PNL, cu acceptul partidului.

„La Urziceni încă nu am tranșat situația. Sperăm ca până la ora 24.00 să o rezolvăm, să vedem care va fi soluția finală. Sunt foarte multe calcule care se fac acolo. După ce se va încheia perioada de depunere, vă voi spune lucruri interesante cu privire la depunerea de candidaturi și oferta pe care a avut-o PNL la Urziceni. Nu există riscul să nu avem candidat. Deja viceprimarul avea numărul de semnături, avea lista de consilieri completă. A fost o analiză a organizației municipale acolo și nu vă ascund că din toate analizele făcute, se pare că singurul care poate câștiga primăria din partea PNL este Constantin Sava. Motiv pentru care a declanșat de ieri acțiunea de strângere de semnături. Vom vedea care este formula și ce se va întâmpla cu candidatura lui Sava. Este o problemă care va ține de imagine și de partea de decizie internă a PNL. Vom vedea ce decizie vom lua în forul nostru statutar intern (…). Dacă partidul va decide că Sava este candidatul, mă voi supune deciziei partidului”, a conchis Gheorghe Tinel.