comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL a decis: La Urziceni va candida viceprimarul

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/04/2016 | Locale Ialomita

Cristea Nicolae, viceprimarul municipiului Urziceni, a fost anunțat azi ca fiind candidatul PNL la funcția de primar al localității, înlocuindu-l pe Constantin Sava care are „grave probleme de integritate”, fiindu-i prelungit controlul judiciar și interzis să își exercite în continuare funcția.

„Candidatul la Urziceni este viceprimarul Cristea Nicolae, cu susținerea totală a actualului primar Sava Constantin și cu susținerea noastră, a organizației (…)”, a declarat copreședintele PNL, Gheorghe Tinel, în cadrul unei conferințe susținute vineri, 22 aprilie.

În cadrul conferinței de presă, Gheorghe Tinel a anunțat și faptul că au fost depuse peste 40 de dosare de candidaturi la Biroul Electoral Județean, până luni sperându-se depunerea tuturor dosarelor de candidaturi din județ.

Totodată, a ținut să precizeze că deși a fost validată și lista de consilieri județeni, nu o va face publică până când nu va fi depusă la BEJ.

Lista este deschisă cu Gheorghe Tinel, fiind urmat de șase primari, dar și de oameni de afaceri.

„Nu au fost probleme deosebite cu depunerea candidaturilor, exceptând unele contestații care țin de șicanele politice și de rutina bătăliei politice”, a declarat Gheorghe Tinel.

De asemenea, acesta a adus în atenție faptul că a solicitat Primăriei Slobozia aprobarea pentru afișarea unor bannere publicitare, „așa cum se practică în momentul de față, fără îndemnul Votați”.

tinel gheorghe
Tinel Gheorghe

„Din păcate, Primăria mi-a refuzat acest drept. Puteam face o astfel de promovare prin bannere până la începerea campaniei electorale, iar la începerea ei să le dăm jos. (…) Mie mi s-a refuzat, personal, acest drept legal. Nu există un argument palpabil, ca să zic așa, există tergiversări puerile, de genul nu e arhitectul, nu e juristul, vino mâine… În schimb, candidatul PSD este promovat în toate formele posibile de promovare. Candidaților Opoziției din Slobozia li se interzice acest drept și, după părerea mea, este un aspect extrem de neplăcut, iar din start îmi creează un handicap în bătălia politică la nivelul Sloboziei, nu la cel al județului”, a menționat copreședintele PNL.

Totodată, acesta a reclamat anumite practici din comuna Rădulești, unde populației i se interzice, se pare, să candideze pe listele altui partid, altul decât cel aflat „la putere”, fiind făcute presiuni asupra lor. Cel puțin asta afirmă copreședintele PNL.

„Într-o localitate, Rădulești, deși există un drept constituțional, iar pluripartidismul este reglementat de Constituție, li se interzice participarea la alegeri pe listele altui partid, inclusiv candidatura din partea altui partid.  Este un lucru extrem de grav ca după 26 de ani de la Revoluție să avem astfel de comportamente aici. (…) Oamenii sunt timorați, Cojocaru este singurul arendaș de acolo și sunt amenințați că nu li se mai lucrează pământul, sau seara sunt chemați la ordine direct sau prin interpuși, și amenințați că după alegeri ei tot acolo vor fi. Este incredibil. (…) Să ai discuții de genul… eu aș candida, dar te rog eu discută cu primarul ca să îmi dea voie! Este incredibil (…) Astfel de practici trebuie demascate și combătute, fiind extrem de păgubitoare pentru democrație. Indiferent de la ce partid sunt”, a conchis Gheorghe Tinel.