PMP + UNPR = PMP. Radu Paros revine la conducerea organizației județene
Reprezentanții PMP Ialomița au susținut marți, 16 august, o primă conferință de presă după recenta fuziune prin absorbție cu UNPR.
Deși după fuziune la conducerea PMP Ialomița s-a aflat o perioadă deputatul Mario Caloianu (UNPR), se pare că lucrurile au luat repede o altă întorsătură, iar la conducerea PMP Ialomița a revenit Radu Paros Mihăiță, fostul președinte al UNPR Ialomița fiind doar secretar general adjunct.
Funcția de prim-vicepreședinte o ocupă fostul consilier județean Ion Nica (UNPR) și va avea ca sarcină reorganizarea în teritoriu.
Așadar, PMP Ialomița și-a format noul Birou Permanent Județean, prin contopirea celor două birouri ale formațiunilor politice, structura fiind: un președinte, un prim-vicepreședinte, cinci vicepreședinți, un secretar general, un secretar general adjunct, opt secretari executivi, trezorier, președinte tineret, prim-vicepreședinte la organizația de femei, președinte seniori.
În urma încheierii unui protocol cu COTAR – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România au fost desemnați și doi reprezentanți în Biroul Județean, respectiv un vicepreședinte și un secretar executiv – Pocotilă Adrian și Stan Costel.
Președintele PMP Ialomița susține că până pe 15 septembrie vor anunța și candidații pentru alegerile parlamentare, urmând să se facă un sondaj intern pentru a desemna oamenii potriviți pentru aceste funcții.
Radu Paros a mai precizat că unul dintre cei care și-au anunțat intenția de a candida este deputatul Mario Caloianu, însă se vor gândi să atragă oameni și din fostul PDL „care nu se mai regăsesc nicăieri”, un nume vehiculat fiind chiar al Mariei Petre. În plus, Paros „se mai gândește” dacă va alege să candideze la parlamentare.
Prietenie politică între Radu Paros și Gabi Ionașcu
Alături de Radu Paros, la conferința de presă s-a aflat și Gabi Ionașcu, fostul primar al municipiului Slobozia, în prezent consilier local și colegi de partid în PMP. O combinație cel puțin ciudată, având în vedere adversitățile afișate public de-a lungul anilor. Dar în politică niciodată să nu spui niciodată.
„Ne-am contrazis pe probleme administrative. Zic eu că suntem doi oameni care poate am avut la vremea respectivă o altă viziune. Acum avem altă viziune… suntem în opoziție. Știți când este unul la putere și altul în opoziție este mai complicat să ai consens. Acum ne bucurăm că grupul PMP din Consiliul local Slobozia s-a mărit la patru consilieri. Deja am avut o colaborare bună în Consiliul local”, a afirmat Radu Paros.
„Drept este că nu am fost cei mai buni prieteni. Asta este soarta și trebuie să o luăm ca atare și să mergem înainte”, a adăugat și Gabi Ionașcu.
Atât Gabi Ionașcu cât și Radu Paros au criticat activitatea noii administrații locale, subiectele fiind în general legate de precedenta ședință de consiliu.
Gabi Ionașcu a vorbit despre Asociația sportivă Unirea 04 Slobozia, despre contractul Primăriei cu o societate de divertisment din București care are drepturi exclusive să organizeze spectacole, manifestări și să decidă cine, cum participă, cine sponsorizează (mai puțin comercianții din Slobozia), în opinia lui Gabi Ionașcu societatea „țepuind” bugetul local și nedreptățind comercianții autohtoni prin impunerea unor prețuri exorbitante.
Alte subiecte au făcut referire la societatea Servicii Publice SRL și SC Platforma Industrială IMM Slobozia SRL, acționarul unic fiind municipiul Slobozia, la neregulile din aceste societăți, despre „disparițiile unor bunuri”, despre pierderile înregistrate etc. De asemenea, s-a vorbit despre proiectul Piața Revoluției și contractul de finanțare al acestei investiții, despre Planul de Mobilitate Urbană și ce ar mai trebui adăugat și rezolvat, în ordinea priorităților, dar și despre alte subiecte de interes local.