comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ploaia a dat peste cap programul sărbătorilor municipiului Slobozia

În perioada 29 mai – 1 iunie s-au desfășurat sărbătorile municipiului Slobozia. Ca în fiecare an, timp de patru zile, orașul a fost în sărbătoare, însă cu multe planuri schimbate din cauza vremii nefavorabile.

sarbatorile sloboziei 2014 wide

S-a vrut a fi o sărbătoare altfel. Autoritățile locale au lucrat intens pentru a amenaja un alt loc de desfășurare al evenimentului, într-o zonă care nu ar fi afectat alte activități. Însă, începând de vineri, vremea s-a schimbat radical, astfel că multe manifestări au fost mutate la Casa de Cultură Municipală, altele nu au mai avut loc, cum a fost parada portului popular pe străzile municipiului, iar concertele invitaților au avut loc în fața unui număr redus de persoane, mulți cetățeni alegând să se adăpostească la terasele amplasate în zonă. La fel s-a întâmplat și sâmbătă, unii invitații fiind nevoiți să-și susțină programul artistic fără public.

Duminică, însă, ploaia s-a potolit, iar în zona bazinului de înot au început să vină mulți oameni. Traficul în zonă a fost mai mult decât haotic, de cele mai multe ori „gâtuit” de indicațiile eronate ale unor polițiști locali care dirijau circulația. În toată această nebunie, putem spune că cei mai câștigați au fost copiii, care de ziua lor, 1 iunie, s-au distrat în mașinuțe, comedii, tobogane, trenulețe, au mâncat dulciuri și s-au simțit minunat.

 

Nu îi excludem, însă, pe adulți care și-au găsit loc la terase, unde sfârâiau grătarele cu mici și fel de fel de fripturi, iar berea curgea necontenit în halbe. Printre fum, gălăgie, mese murdare de muștar sau alte resturi alimentare, comercianții se frecau pe mâini. Totuși nu a fost o sărbătoare ratată. Programul artistic al zilei de duminică a fost deschis de trupa November Band, fiind completat de concursul Miss Slobozia. Cele mai frumoase fete, care au ocupat și un loc pe podium, sunt Turcea Valentina (locul III), Neagu Daniela (locul II), Baltă Mirela (locul I), iar titlul de Miss Slobozia 2014 a fost câștigat de Ion Patricia.

Cele mai așteptate au fost concertele invitaților Paula Seling și Mihai Trăistariu. Însă, după recitatul Paulei Seling, autoritățile au anunțat închiderea programului și focul de artificii, spre nedumerirea tuturor și din motive care ne scapă. O altă decizie oarecum de neînțeles a fost locul de unde a fost lansat focul de artificii, și anume din zona Prefecturii, la o distanță apreciabilă de spectatori. Cei prezenți au privit fără nicio emoție cum pe cer apăreau una după alta artificii, cele mai multe de dimensiuni mici.

Deși nu încercăm să vedem numai partea goală a paharului, mai putem spune că un alt minus al acestor sărbători a fost numărul redus al toaletelor publice, patru la număr, dar și lipsa unor coșuri de gunoi care să fie amplasate în apropierea teraselor, pe lângă tomberoanele existente, care au fost amplasate undeva în spate și care oricum erau arhipline. Să sperăm că la anul va fi mult mai bine, iar experiența de anul acesta să fi fost învățătură.

Mai multe articole de la obiectiv.net: