comenzi la domiciliu cliseru.ro

Plan de măsuri pentru atragerea medicilor la Spitalul de urgență din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/07/2016 | Locale Ialomita

Spitalul Județean de Urgență din Slobozia are un grad mare de neocupare a funcțiilor, respectiv 44%, urmat de Călărași și Tulcea. Afirmația îi aparține președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, care a citat un raport recent al ministrului Sănătății.

În acest context, președintele C.J. a solicitat managerului Violeta Șapira un plan de măsuri de atragere a medicilor spre acest spital, facilitățile care ar putea fi acordate, pentru ca, în final, spitalul să iasă din acest clasament.

Potrivit managerului Spitalului din Slobozia, Violeta Șapira, sunt foarte multe posturi de medici scoase la concurs pentru a patra oară, însă nu prea se prezintă concurenți. Însă, în urma concursurilor, la Slobozia activează deja un medic de psihiatrie infantilă (rezident pe post), un medic ORL (rezident pe post), un medic radiolog, un neonatolog, doi noi medici ortopezi.

Conform clasificărilor, spitalul din Slobozia este unul de categoria a treia, iar normele prevăd ca să aibă linii de gardă continue pe anumite specialități.

În momentul de față, pe ortopedie și radiologie, garda este asigurată de la domiciliu. Întrucât numărul de medici pe aceste specializări a crescut și se permite înființarea acestor linii de gardă, spitalul se află în proces de întocmire a documentației necesare suplimentării liniilor de gardă de către Ministerul Sănătății.

Referindu-se la activitatea din Spital, președintele C.J. a subliniat faptul că deși nu este mulțumit de ceea ce se întâmplă acolo, va încerca să bugeteze corespunzător spitalul de acum încolo.

„Vom încerca să organizăm foarte bine activitatea de acolo. Nu sunt nici eu mulțumit, pentru că mediul din Spitalul Județean nu este cel mai potrivit la acest moment, însă raportându-ne la sumele care au fost alocate în acest spital, cred că este bine. Dacă am fi avut alocări în fiecare an importante, probabil la acest moment am fi avut și organigrama ocupată și pacienții mulțumiți și posturile de doctori ocupate într-un procent mai important”, a spus acesta.