comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pieton decedat în urma unui accident rutier

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2020 | Infotrafic

La data de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN 2A, în localitatea Căzănești, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat, de 46 de ani, din comuna Balaciu, conducea un autoturism pe raza rașului Căzănești, din direcția Slobozia către Urziceni, a lovit un pieton care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pietonului, uN bărbat de aproximativ 60 de ani, care a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomița. Identitatea acestuia nu a putut fi stabilită, în continuare la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița se efectează activități de identificare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare negativă, acesta fiind ulterior condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

 Pentru a nu ajunge în situaţii similare, poliţiştii le recomandă pietonilor:

 – să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

 -să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

 -să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

 -să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia

 -pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 -să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie

 -copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.