comenzi la domiciliu cliseru.ro

Petre Sorin, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Fierbinți-Târg:  Ne dorim cu toții să trăim într-un oraș european. Știu ce este de făcut, ce înseamnă munca și responsabilitatea.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/08/2020 | Politica

Petre Sorin este candidatul PNL la funcția de primar al orașului Fierbinți-Târg. Are 36 de ani, este căsătorit, născut și crescut în orașul Fierbinți-Târg. De profesie este tehnician silvic, știe ce înseamnă munca, devotamentul, responsabilitatea și consideră că oamenii reprezintă vocea societății cu care administrația publică locală trebuie să interacționeze și de care să țină cont.

Petre Sorin
Petre Sorin

Domnule Petre, locuitorii orașului Fierbinți-Târg așteaptă de ceva timp o dezvoltare reală în această zonă. Sunteți tânăr, dar sigur cunoașteți ce probleme sunt aici, de când persistă acestea, și ce își doresc oamenii.

Petre Sorin: Cu siguranță că știu. Ne dorim cu toții să trăim într-un oraș european, în care să se dezvolte proiecte de investiții care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții noastre. Tocmai de aceea am decis să mă implic și să mă dedic acestui obiectiv. Este nevoie de muncă și multă perseverență. În plus, vin în fața oamenilor cu o echipă de oameni tineri, serioși și la fel de responsabili.

Care sunt principalele obiective din programul dumneavoastră?

Petre Sorin:  În primul rând, dezvoltarea infrastructurii prin atragerea de fonduri europene. De asemenea, foarte importantă este și rețeaua de alimentare cu gaze, dar și finalizarea rețelei de apă și canal în oraș. Un alt punct important este demararea lucrărilor de infrastructură la cartierul nou de locuințe din Fierbinții de Sus.

Orașul Fierbinți-Târg este situat în centrul unui mare bazin legumicol, o mare parte dintre locuitori ocupându-se cu cultivarea legumelor. De asemenea, pe raza orașului își desfășoară activitatea peste o sută de societăți comerciale, cu diferite obiecte de activitate, de la industrial, agricol și până la financiar. Cu toate acestea, nevoia de investitori există, ca de altfel și de locuri de muncă.

Petre Sorin:  Cu siguranță. Iar printre obiectivele mele se află acordarea de facilități fiscale,  în vederea atragerii de investitori, ceea ce, implicit, va duce la crearea de noi locuri de muncă. În plus, am în plan înființarea unui centru local al oamenilor de afaceri, extrem de util în această zonă. O problemă pe care o avem de ceva timp este oborul. Îmi doresc autorizarea acestuia pentru desfășurarea de activități comerciale în condiții civilizate, iar oamenii să-și poată vinde produsele aici.

Deși este oraș, Fierbinți-Târg nu are Poliție locală și nici Serviciu Public Local de Evidență a Populației…

Petre Sorin:  Da, din păcate, nu avem. Orașul Fierbinți Târg este arondat Serviciului Public Local de Evidență a Persoanelor Urziceni, ca de altfel și alte peste 20 de localități din zona de vest a județului. Voi face demersurile necesare pentru a pune în funcțiune și aici un astfel de serviciu, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze până la Urziceni. Iar referitor la Poliția Locală, este evident necesar un plus de siguranță. Și dacă vorbim de siguranță, trebuie asigurată și paza la liceu, pentru că aceasta nu există în prezent, trebuie soluționată problema câinilor vagabonzi… și multe alte probleme.

În domeniul educației, ce obiective aveți, de ce mai este nevoie în oraș?

Petre Sorin:  Trebuie în primul rând finalizată grădinița cu program prelungit, de asemenea, mă gândesc la amenajarea unui teren de sport în cadrul liceului, crearea unui After-school și, nu în ultimul rând, construirea unei săli de sport de mare capacitate, în vederea organizării de competiții sportive mai ample. Totodată, trebuie efectuate lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a Căminului Cultural.

În orașul Fierbinți nu există un spital, ci doar câteva cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice, un laborator de analize și câteva farmacii.

Petre Sorin:  Da, într-adevăr. De aceea este nevoie de un centru medical, pe care îl văd realizat printr-un parteneriat public-privat, dar și de un centru de permanență, pentru ca oamenii să poată beneficia oricând de servicii medicale de calitate. Sunt conștient că nu va fi ușor. Știu că unele dintre obiective sunt oarecum greu de implementat într-un termen scurt. Astfel că nu promit „marea cu sarea”, pentru că locuitorii din Fierbinți Târg sunt conștienți ce se poate face și ce nu.  Dar pot să promit că voi face tot ce este omenește posibil pentru ca demersurile pe care le voi face să aibă și o finalitate, iar oamenii să simtă că orașul în care trăiesc se transformă în bine. Sunt tânăr, deci putere de muncă am, sunt ambițios, știu ce este de făcut, am soluții, iar cu ajutorul echipei, dar și al oamenilor din această comunitate, voi reuși.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️