comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peștișorul de aur – Dan Diaconescu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/03/2012 | Locale Ialomita

Iar acest peștișor este unul special. Nu, nu promite să îndeplinească cele trei clasice dorințe, ci zeci, sute chiar. Pensii, salarii, alocații, ajutoare de șomaj și sociale – toate mărite, impozite și taxe reduse, locuri de muncă, spitale, școli, case și apartamente noi pentru tineri, bani, tot tacâmul. Oferă liniștea și fericirea pe tavă în schimbul unui simplu vot. O utopie ce, teoretic, atinge palpabilul în sufletele și mințile a mii de fani OTV, în majoritate oameni simpli dar mulți, din popor. Oglinda Television, postul media ce în prezent se pare că, din păcate, se identifică la propriu și întru-totul cu sensul numelui, este cheia succesului lui Diaconescu. Imaginea poporului din “oglindă” poate am văzut-o cu toții și încă de multă vreme, însă am negat-o sau ignorat-o.

“Privește, ascultă și taci”

otv - dan diaconescuAcesta pare a fi proverbul pe care Dan Diaconescu l-a urmat la propriu de-a lungul carierei media. A privit oglinda cu atenție, senin și lipsit de frustrări, lipsurile și neajunsurile materiale, spirituale și din păcate intelectuale deopotrivă, ale acestui neam. A cântărit, calculat și marjat maxim pe procentele mari. Transformat într-un speculant de incultură, a profitat de nevoia ignorată a românului de a se afirma și a fi ascultat. În emisiunile sale, mai în glumă sau mai în serios, am putea spune că este un papagal veritabil, dar unul cu intenție. Scena teatrului este animată de oameni de rând. Ei fac show-ul. Personaje simple, povestind și exprimând simplu, idei simple, soluții simple și dorințe simple. Evident, totul este simplu! Diaconescu nu face altceva decât să repete și să noteze pe liste interminabile, ce la rândul lor vor fi expuse și re-expuse publicului avid și orbit de nevoia primară de a vedea și auzi numai și exact ceea ce vrea.
Economist desăvârșit, rece și fără scrupule, a onorat cererea pieței suburbane, și nu numai, cu o ofertă bogată în subintelectualitate, pe placul și gustul acesteia. Succes. “Fabrica de nimic” produce din ce în ce mai mult, își extinde piața de desfacere, înregistrează profituri uriașe de pe urma a mii de sms-uri analfabete și reinvestește profitul în mașini scumpe, ba chiar și un elicopter, tânărul cu păr grizonat, care n-a auzit de pastă de dinți sau cabinet stomatologic, dorindu-și probabil un mic preview al mulțimii, metaforic vorbind, de la o înălțime egală cu cea a jilțului din Cotroceni.

Un mic Mesia al prostimii, o nouă religie – PPDD

“Spuneți-ne ce vreți să facem pentru dumneavoastră”. Ce poate suna mai plăcut și îmbietor, vibrant de-a dreptul, pentru urechile unui popor aplatizat intelectual, slugărit și ignorat? Coborându-se la nivelul mahalalei, Dan Diaconescu a reușit să ridice gura lumii la nivel de opinie publică. A devenit egalul omului de rând, căruia îi oferă mirajul predării ștafetei. În cadrul emisiunilor sale, invitatul este “cineva”, și, în sinea sa, capătă un rol, un sens al existenței sale, o importanță. Este ascultat. Dubla concurență, din mass-media și politică, privește neputincioasă cum rating-ul OTV-ului crește vertiginos iar Partidul Poporului Dan Diaconescu adună din ce în ce mai mulți adepți și simpatizanți. În timp ce restul partidelor politice se războiesc, iar televiziunile investesc în telenovele autohtone, Diaconescu câștigă teren pur și simplu ascultând poporul și lăsându-l să-și prezinte live și necenzurat propria-i telenovelă, incultă, brută, vulgară dar pe înțelesul și pofta maselor.

Traducere pe înțelesul poporului DD

Draga cetateni si preteni kre inpreuna traim cu totii laolalta in aceasta tara. Eu sunt un simplu om ca si voi kre am multe probleme k si voi si kre vreau din toata inima sa skp de ele .La-m urmarit si eu pe domnul dan diaconescu la televizor si cu toate k pare simpatic mie mi se pare ca el nu poate sa rezolve nimic . De atata de mult timp a strans bani de pe urma noastra , dar el nu a facut nimic bun cu ei decat sa isi ia elicopter. Eu nu am incredere in el. Nu face dkt sa spuna tot ce spunem si noi si sa zica ca poate sa rezolve aproape orice problema. Cate a rezolvat pana acum? La fel k si Becali ii place sa se laude si canta dupe cum bate vantu. Barem ala a dat niste bani la popor, da acu s-a dat cu Base, care si ala dupe ce ne-a luat salarili acu cica le da inapoi si se mandreste de zici ca ne da ceva in plus. Diaconescu o sa se plimbe cu elicopterul tot pe banii ai nostri si noi tot saraci o sa ramanem noi. Dupa parerea mea Diaconescu trebuie sa ramana la locul lui la OTV iar basescu sa fi ramas marinar , becali cu oile, Nastase cu ooăle si tot asa. Hai sa fiti sanatosi si aveti grija cu acest Dan Diaconescu kre eu cred ca profita de amarul nostru. Toti ceilanti ne-a mintit dar el parca prea le promite pe toate.