comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 850 mc de material lemnos a fost recuperat de jandarmi, în cursul lunii august.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/09/2015 | Lege si Ordine

Jandarmeria Română acţionează pentru prevenirea şi combaterea fenomenului tăierii ilegale de material lemnos

În luna august, aproximativ 2000 de jandarmi din Jandarmeria Română au participat la 176 de acţiuni desfăşurate în mod independent, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite în domeniul silvic.

Astfel, în perioada de referinţă, jandarmii au constatat 40 de fapte cu 61 de autori şi au recuperat 883 mc de masă lemnoasă.

Pe timpul acţiunilor desfăşurate atât în mod independent cât şi în cooperare cu alte instituţii, jandarmii au aplicat 209 sancţiuni contravenţionale, cu valoarea de aproximativ 78.500 lei.

În urma obţinerii de către Jandarmeria Română, de competenţe în domeniul controlului circulaţiei materialelor lemnoase, odată cu intrarea în vigoare a Legii 133/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 46/2008 Codul Silvic, acest gen de acţiuni vor continua, iar prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite pe acest domeniu, reprezintă o prioritate a Jandarmeriei Române.

Informaţii suplimentare:

Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora, cele găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum şi cu reprezentanţii altor instituţii cu atribuţii în domeniu.