comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 80 de echipe ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor rămân mobilizate în teren până la remedierea totală a avariilor. VIDEO

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/01/2019 | Locale Ialomita

Peste 80 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor rămân mobilizate în teren până la remedierea totală a avariilor produse pe fondul condiţiilor meteorologice deosebite din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

 Peste 150 de stâlpi de joasă tensiune, peste 50 de stâlpi de medie tensiune şi 2 stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi în urma condiţiilor meteorologice deosebite. Peste 20 km de reţea de joasă tensiune, peste 20 km de reţea de medie tensiune şi peste 16 km de reţea de înaltă tensiune trebuie înlocuite. S-au instalat în ultimele zile 81 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienți din zona localităților Urziceni – Lehliu. Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Dobrogea și ale contractorului a fost repusă sub tensiune linia electrică de 110kV Valea Călugărească – Urziceni, ceea ce a implicat înlocuirea a circa 7 kilometri de conductoare de înaltă tensiune precum și refacerea unui stâlp de înaltă tensiune grav afectat.

Reprezentanții societății au fost şi rămân în continuare în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție până la normalizarea alimentării cu energie electrică.

La nivelul judetului Ialomita mai sunt probleme cu lipsa partiala a tensiunii in 5 localitati (Adancata, Dridu, Jilavele, Rosiori si Sinesti), fiind afectati 2473 de consumatori! In acelasi timp au inceput procedurile de deconectare a generatoarelor venite in sprijin si transferul acestora catre Inspectoratele care le-au pus la dispozitie, respectiv Unitatea Speciala pentru Intervenții în Situații de Urgenta de la Ciolpani.

 Toate deranjamentele colective sau individuale vor fi remediate în cel mai scurt timp. Recomandăm clienților afectați să folosească pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) – 0800 070 555.