Peste 700 de copii din 13 localități vor primi rechizite pentru școală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Peste 700 de copii din şcolile şi grădiniţele ialomiţene vor primi rechizite la început de an şcolar. Asociaţia Because We Care va oferi vineri, 21 septembrie, începând cu ora 9.30, rechizite şcolare copiilor din localitățile Axintele, Frumuşica, Horia, Brătia, Perieţi, Fundata, Misleanu, Păltiniş, Poiana, urmând ca, de la ora 10.30, voluntarii asociaţiei să se deplaseze în satele Bueşti, Albeşti, Marsilieni şi Stejaru.

Sub sloganul Donează 15 lei şi ajută un copil din aceste sate să meargă la şcoală!, Asociaţia Because We Care, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Ialomiţa, a desfăşurat în perioada 01 – 21 septembrie 2012 campania Mergem la şcoală! prin care, cu ajutorul oamenilor cărora le pasă, şi-a propus să ofere rechizite copiilor din satele defavorizate din judeţul Ialomiţa. O donaţie de numai 15 lei – costul unui set de rechizite, oferă şansa unui copil de a merge la şcoală. Potrivit statisticilor, situaţia materială precară a familiilor din care aceştia provin reprezintă principala cauză a abandonului şcolar.

Înfiinţată în mai 2011, Asociaţia Because We Care sprijină copiii şi tinerii cu posibilităţi materiale reduse să aibă acces la educaţie şi asigură alimente şi medicamente pentru cei care provin din familii cu mari dificultăţi materiale. Mai multe informaţii referitoare la activitatea asociaţiei se află pe site-ul www.becausewecare.ro.