Peste 500 de apeluri de urgență preluate de SMURD și Ambulanță pe perioada viscolului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în perioada 25-31 ianuarie, Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița și pompierii SMURD – Ialomița au preluat peste 500 de apeluri de urgență.

ambulanta iarna

Efectivele Regimentului 51 Artilerie Mixtă ”General Cornel Paraniac” Slobozia au intervenit, pentru sprijinul echipajelor de ambulanță, care nu se puteau deplasa din cauza depunerilor masive de zăpadă de pe partea carosabilă, cu două autotractoare de artilerie șenilate, în cinci cazuri medicale, pacienții reușind, astfel, să ajungă în siguranță la spital.

La nivelul județului Ialomița au fost înregistrate 3 cazuri de hipotermie, care au fost tratate la unitățile spitalicești de pe raza județului. Până la această această oră a fost înregistrat un deces prin hipotermie.

În dimineața zilei de 27 ianuarie a.c., poliția a fost sesizată, prin sistemul de urgență 112, cu privire la faptul că o persoană decedată este căzută în zăpadă în curtea locuinței, situată pe raza comunei Săveni. Un echipaj de poliție s-a deplasat de îndată la fața locului și a indetificat persoana ca fiind un localnic în vârstă de 63 de ani.

În urma autopsiei, efectuată de S.M.L. Ialomița, s-a stabilit faptul că persoana a decedat urmare a hipotermiei, iar îmbibația alcoolică din sânge avea valoarea de 3,5‰.

Astăzi, 31 ianuarie 2014, în jurul orei 11.15, un bărbat în vârstă de 55 ani, din localitatea Fierbinţi Târg, a solicitat ajutor medical după ce, cu două zile înainte, a suferit o fractură prin cădere de la înălţime, la membrul inferior stâng.

Echipajul SMURD de la Secţia Urziceni a plecat spre locuinţa bărbatului, însă, din cauza drumului blocat de zăpadă, nu a mai putut înainta cu autospeciala. Pentru a ajunge la pacient, paramedicii au mers pedestru, prin zăpadă, ultima parte a drumului, de aproximativ 800 de metri. Din cauza faptului că bărbatul nu se putea deplasa, echipajul SMURD şi un echipaj de jandarmi aflat la faţa locului au transportat pacientul pe o targă, de la locuinţă până la autospecială. După aproximativ trei ore, acesta a fost predat la Spitalul Municipal Urziceni.