comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 40 de persoane de etnie romă din cartierul Bora au fost creştinate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/12/2012 | Locale Ialomita

Peste 40 de persoane de etnie romă, cu vârsta cuprinsă între patru luni şi 52 de ani, au fost botezate, joi, 29 noiembrie, la Slobozia, naşii fiind reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene, profesori, dar şi funcţionari din Prefectură, Primăria Slobozia şi Consiliul Judeţean.

Prefectul şi subprefectul judeţului, soția preşedintelui C.J. şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, primarul municipiului Slobozia, dar şi din alte două localităţi s-au aflat printre cei care au ales să fie naşi la câte una sau două persoane, în special copii.
Biserica din cartierul Bora al municipiului Slobozia a fost arhiplină, botezul făcându-se în două serii, cu ajutorul mai multor preoţi.


Acest botez colectiv a venit ca urmare a demersurilor făcute de noul preot al bisericii, Nicolae Gangă, care a descoperit că mulţi dintre copiii de etnie romă, dar şi tineri şi adulţi, nu erau creştinaţi.
„Am venit în această parohie adus de PS Vincenţiu şi am descoperit că aici nu s-a făcut misiune mai deloc. Şi atunci am cercetat, i-am găsit şi i-am chemat. Avem acum peste 40 de noi creştini”, a declarat acesta.
Pentru că au existat voci potrivit cărora această acţiune ar fi mai mult una politică decât creştinească, preoţii prezenţi au ţinut să respingă astfel de afirmaţii, spunând că acţiunea a fost demarată la iniţiativa bisericii şi nu a politicienilor aflaţi în această perioadă în campanie electorală.

„Aceşti prunci, tineri şi maturi, au primit harul Sfântului Duh, devenind membri ai bisericii şi cetăţeni ai Raiului. Mulţi m-au întrebat de ce astăzi, de ce aşa de mulţi. Înainte de toate, aş vrea să mulţumesc şi să-i felicit pe toţi cei care au primit cu dragoste această bucurie de a boteza. Am organizat această manifestare duhovnicească astăzi pentru că ne aflăm în Postul Naşterii Domnului şi ştim cu toţii ca şi creştini că postul, ca să fie eficient, trebuie să aibă două aripi: rugăciunea şi milostenia. Unul dintre motivele care v-au determinat pe dumneavoastră să botezaţi a fost ca să faceţi un act de milostenie unit cu dragoste, pentru aceşti tineri, copii, maturi, care nu au beneficiat de sfânta taină a botezului. Un alt motiv este acela că astăzi este ajunul marii sărbători a Sfântului Apostol Andrei, care este încreştinătorul românilor”, a spus preotul Dumitru Drăghici, protopop al Protopopiatului Slobozia.

Primarul municipiului Slobozia, Stoica Alexandru, care a ales să boteze doi copii, o fată şi un băiat, a declarat că prin acest gest a încercat să dea o mână de ajutor acestor oameni, să-i aducă mai aproape de biserică, pentru că, în opinia acestuia, „biserica nu ne învaţă decât lucruri bune şi sperăm să fie parte din educaţia care li se oferă acestor copii la şcoală şi grădiniţă”.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️