comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 300 de cărți au fost donate de jandarmi bibliotecii din Gura Ialomiței

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/10/2017 | Locale Ialomita

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița a inițiat o acțiune de donare de carte, în parteneriat cu Biblioteca Județeană și Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea. Peste 300 de cărți au fost donate de jandarmi, pentru ca biblioteca din comuna Gura Ialomiței să aibă un fond de carte mai important.

„Este prima acțiune de acest gen, pe care Jandarmeria Ialomița o promovează, și sper să nu fie ultima. Vreau să mulțumesc colegilor mei că s-au implicat și au înțeles mesajul, donând peste 300 de cărți”, a declarat Răzvan Salaoru, șeful Inspectoratului de Jandarmi Ialomița, în cadrul unei conferințe susținute marți, 3 octombrie.

De ce comuna Gura Ialomiței?

Elena Balog, managerul Bibliotecii Ștefan Bănulescu Ialomița, spunea că în primăvara acestui an, în comuna Gura Ialomiței, a fost un incident, o tentativă de spargere a unui bancomat, care se afla amplasat pe clădirea bibliotecii din comună, tentativă soldată cu un mic incendiu (de la un flex). Astfel că multe cărți au fost deteriorate, afumate.

„Această donație de carte nu poate fi altfel decât îmbucurătoare, iar comunitatea va fi încântată să primească un astfel de dar. Mulțumesc Jandarmeriei și invităm și alte instituții, dar și persoane fizice, să facă donații. Noi suntem deschiși să primim cărți, pe care le vom repartiza acolo unde fondul de carte trebuie completat”, a declarat managerul Bibliotecii Județene.

Alexandru Constantinescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Ialomița, a precizat totodată că fondul de carte donat cuprinde cărți de povești, de aventuri, de literatură universală, de poezii, autorii fiind atât români cât și străini, acoperind, în opinia acestuia, toate gusturile cititorilor, indiferent de vârstă.
Cărțile, atât cele strânse de jandarmi cât și de la Centrul Cultural, au fost donate miercuri, 4 octombrie, în cadrul unei acțiuni organizate la Biblioteca din comună.