comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 2600 de articole artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice confiscate de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/01/2013 | Lege si Ordine

Poliţiştii specializaţi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din structurile de ordine publică de la subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, au continuat în ultimele două zile ale anului 2012 activităţile de verificare a legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

În cadrul acestor acţiuni au fost confiscate 2611 articole pirotehnice şi întocmite trei dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive republicată.

Exemplificare:

În data de 30 decembrie 2012, o echipă din cadrul Poliţiei Oraşului Amara a efectuat un control pentru verificarea legalităţii activităţii derulată de o societate comercială din localitate, unitatea fiind autorizată să deţină şi să comercializeze obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a stabilit că produsele pirotehnice erau expuse spre comercializare pe spaţiul public, pe marginea unui trotuar, în afara spaţiului autorizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa. De asemenea, erau expuse spre comercializare obiecte pirotehnice din clasele a II-a şi a III-a, pentru care unitatea nu era autorizată.

Având în vedere aspectele constatate, s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării a 1457 obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, în valoare de 2.863 lei şi a fost confiscată suma de 520 lei, găsită asupra vânzătoarei – bani proveniţi din efectuarea ilegală a activităţii de comercializare a acestor produse. De asemenea, societatea a  fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 12000 de lei, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive republicată.